0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Ministrul culturii despre incidentul de la Aeroport: Nu avem nici un motiv să ne îndoim de faptul, că Alexandra deține această vioară legal

Must read

Comentarii recente

Ministrul culturii, Sergiu Prodan, spune că incidentul de la Aeroportul Chișinău, când vameșii au confiscat vioara violonistei Alexandra Conunova, pe numele căreea a și fost inițiat un dosar penal, este „o confuzie regretabilă și un exces de zel”.

Prodan mai declară că Ministerul Culturii este în contact cu violonista și întreprinde toate eforturile pentru a lămuri cât mai repede posibil situația.

„Rog reprezentanții mass media și comentatorii de pe rețelele de socializare să se abțină de la titluri senzaționale și etichetări în raport cu una dintre cele mai bune violoniste ale Republicii Moldova. Nu avem nici un motiv să ne îndoim de faptul, că Alexandra deține această vioară legal și în scurt timp dovezile de confirmare vor fi prezentate.” – a mai scris Sergiu Prodan pe pagina sa de facebook.

Amintim că violonista Alexandra Conunova a luat premii internaționale la festivalurile din Hanovra, Ceaikovski din Moscova, Singapur, Londra. A cântat pe cele mai importante scene ale lumii, împreună cu cele mai mari orchestre ale lumii.

Alexandra Conunova pleca la TFestivalul de la Moscova, fiind invitată de Vadim Repin, un alt mare violonist al lumii. Publicistul Gheorghe Erizanu spune că Stradivariusul, găsit de vameși, era cu acte în regulă:

„Costă, într-adevăr, cca 2 milioane de euro. Stradivariusul este un Giovanni Battista Guadagnini, realizat în 1785, la Turin, și este cunoscut sub numele „Ida Levin”, fiind împrumutat, în semn de respect și apreciere pentru talentul Alexandrei Conunova, de către maestrul Cedric Berger din Elveția.”

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri