-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, va întreprinde o vizită de lucru în SUA

Must read

Comentarii recente

În perioada 15-19 noiembrie 2021 Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii unde va avea mai multe întâlniri de lucru cu reprezentanţii FBI.

Potrivit MAI, scopul vizitei este consolidarea cooperării moldo-americane a organelor de aplicare a legii. În cadrul vizitei în SUA vor fi organizate mai multe întrevederi bilaterale cu conducerea şi experţi din cadrul:

– Agenţiei de Reducere a Ameninţărilor a Departamentului Apărării, Direcţia de Inspecţie la faţa locului şi Dezvoltare a Capacităţii şi Programul de Angajări de Cooperare în domeniul Securităţii CWMD.

– Centrului Naţional al SUA pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi.

– Agenţiei Naţionale Antidrog.

– Biroului Central Naţional al Statelor Unite al INTERPOL.

Agenda de lucru include întrevederi cu reprezentanţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi participarea la masa rotundă în cadrul FBI.

Totodată, agenda include discuţii bilaterale cu Secretarul adjunct al Biroului Internaţional pentru Combaterea Drogurilor şi Aplicarea Legii (INL) al Departamentului de Stat şi cu Dereck J. HOGAN Secretar adjunct principal Biroul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice.

Potrivit MAI, vizita dată se înscrie în contextul parteneriatului strategic moldo-american, iar asistenţa oferită de SUA asigură consolidarea capacităţilor organelor de aplicare a legii drept furnizori de ordine şi garant al securităţii naţionale, precum şi la promovarea securităţii regionale şi internaţionale. Mai mult decât atât, există o evoluţie ascendentă a dialogului bilateral, iar discuţiile punctuale purtate în cadrul întâlnirilor din perioada recentă a oficialilor celor două state au contribuit direct la crearea condiţiilor optimale pentru creşterea gradului de securutate socială a cetăţenilor Republicii Moldova.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri