20.2 C
Chișinău
duminică, 14 august, 2022

Ministerul Justiţiei NU va mai primi ultimele două tranşe în valoare de 27 de mil. de euro din partea UE; Motivul – lipsa unor progrese în reformarea justiţiei

Must read

Comentarii recente

Ministerul Justiţiei de la Chişinău nu va mai primi ultimele două tranşe în valoare totală de 27 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, bani care erau destinaţi reformării domeniului. Asta scrie portalul NewsMaker.md, făcând referire la trei funcţionari de stat care au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

Potrivit publicaţiei, finanţarea a fost stopată din motiv că oficialii de la Bruxelles nu au văzut progrese în reformarea justiţiei. NewsMaker.md mai scrie că ministrul Justiţiei nu a vrut să comenteze subiectul pentru că nu ar fi fost anunţat despre această decizie.

Pentru reforma în justiţie, care trebuia să fie implementată în anii 2011-2016, urmau să fie alocate aproximativ 60 de milioane de euro. 15 milioane au fost transferate în noiembrie 2013, iar în august 2014 – alte peste 13 milioane.

Anterior, şi Curtea de Conturi a constatat că sumele alocate de UE pentru implementarea strategiei de reformarea a justiţiei au fost cheltuite ineficient, fiind cumpărate automobile, mobilă şi echipamente care se prăfuiesc în depozite.

Din acest motiv, Bruxelles-ul a mai redus şi în trecut din sprijinul financiar pentru Ministerul Justiţiei.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri