4.2 C
Chișinău
duminică, 28 noiembrie, 2021

Minciunile regimului criminal

Must read

Comentarii recente

andrei sua 1

Pe rețeaua de socializare Facebook, liderul mișcării protestatare și al Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase explică dedesubturile apariției în presa americană a unui material semnat de premierul nocturn Filip. „Ideea principală a acestui material nociv este una perfidă, manipulatorie, care denaturează realitatea.”

Umbra lui Plahotniuc, premierul nocturn Filip a găsit să se laude cu niște minciuni sfruntate tocmai pe pagina de bloguri a publicaţiei americane The Hill.

Proastă alegere, ținând cont de gradul înalt de pregătire al cetățenilor de peste ocean!

Cea mai „nevinovată” perlă oligarhică se referă la micșorarea preţului la energia electrică.

Matematic vorbind, guvernarea a majorat prețul cu 37 la sută, după care, din considerente populiste, le-a redus cu zece la sută! Cu cât au scăzut prețurile?
Exact! Cu+ 29 la sută, iar din 2017 consumatorii vor mai avea de achitat două miliarde de lei din pierderile suportate de furnizorul de energie electrică datorită “bunătății” lui Filip și stăpânului său, care au decis să le introducă în tarife.

Nici prețurile la medicamente nu au fost reduse, dimpotrivă, acestea sunt mult mai scumpe la ora actuală decât până la instalarea pe furiș a guvernului Filip.

Ideea principală a acestui material nociv este una perfidă, manipulatorie, care denaturează realitatea.

Iarăși lumea este speriată de tancurile rusești, care acum au căpătat conturul undelor de televiziune! Filip, în mod cinic, se plânge de propaganda putinistă, pe care o promovează non-stop, punând la bătaie vectorii geopolitici, atât de convenabili unui regim criminal și corupt.

Când Filip susține că: „Avem nevoie de partenerii noştri occidentali pentru că propaganda rusească decredibilizează tot ce se întâmplă în Republica Moldova” îți vine să-i plângi de milă! Asta dacă nu am cunoaște că autoritatea de reglementare, adică CCA, se află totalmente la cheremul lui Plahotniuc, coordonatorul tuturor relelor și beneficiarul posturilor rusești de care se plânge cu atâta jale Filip .

Autoritate, deci, care oferă licenţă cu acoperire naţională posturilor care, culmea, APARȚIN lui Plahotniuc! Ne referim la Prime, postul numărul unu al Federației Ruse, Canal 2, furat de la TVR, STS, Canal 3 cu seriale rusești de dimineață până seara și o parte a mașinei de tocat liderii opoziției, Publika TV și câte și mai câte!

De faptul că CCA a repartizat trei licenţe de posturi de televiziune şi radio pentru Partidul Socialiştilor şi apropiaţilor lui, cu licenţe de difuzare naţională nici nu e cazul să vorbim!

Sau că 80 la sută din toate posturile care emit în Republica Moldova sunt în limba rusă, promovând nestingherit propaganda Kremlinului.

Sau că Plahotniuc scoate bani grei, circa 10 milioane de euro anual din favoritul său rusesc, Prime-Pervâi Kanal!

Dar nici aspectul financiar nu este primordial în acestă încercare de a atrage mila partenerilor de dezvoltare către o guvernare care strangulează presa liberă și indepenndentă, care arestează cetățeni ce protestează împotriva celor care au furat miliardele, care linșează prin intermediul posturilor rusești liderii opoziției democrate!

Scopul principal al acestei apariții lamentabile este de a croșeta sindromul Chirtoacă, adică de a pregăti electoratul pentru a vota gruparea criminală de frica tancurilor rusești ale lui Putin.

O tentativă eșuată a lui Filip de a acoperi isprăvile lui Plahotniuc din ultima perioada de” integrare” în sărăcie, corupție și crimă!

În acest sens, iată pe scurt, situația social-economică in cifre după 7 luni de guvernare Plahotniuc – Filip.

În condiţiile unei inflaţii oficială în anul 2015 de 13,6 %, iar pentru păturile mai sărace nivelul inflaţiei a constituit aproximativ 20 %, pensiile au fost indexate doar cu 10 %, iar salariile bugetare nu au fost majorate deloc.

Nici o sumă din miliardele furate nu a fost recuperată. Nici o persoană implicată nu a fost trasă la răspundere.

De două ori s-a micşorat nivelul investiţiilor directe în economia Moldovei.

Exportul mărfurilor autohtone în primele cinci luni este în scădere cu 14 % în comparaţie cu anul trecut.

Relaţiile cu partenerii noştri de dezvoltare aşa şi nu sunt deblocate. Totodată, poporul Moldovei nu cunoaşte care sunt condiţiile FMI pentru semnarea viitorului acord.

Bugetul de stat a intrat în vigoare peste 7 luni după începutul anului, ceea ce este un antirecord pentru Republica Moldova.

Acest lucru practic a blocat procedurile de achiziții publice pentru mai multe autorități centrale și locale, precum și a pereclitat semnificativ investițiile capitale, finanțate din buget.

Datoria de stat creşte vertiginos, și este estimată pentru 31 decembrie 2016 la cifra de circa 56 mlrd. lei ( aproximativ 50 % din PIB sau aproape două bugete de stat).

Anual, în urma folosirii iraționale a mijloacelor bugetare în cadrul achizițiilor publice, statul pierde, conform estimărilor Curții de Conturi, circa 6 mlrd. lei.

Conform estimărilor experților independenți economia tenebră constituie aproximativ 70 %, raportat la PIB.

Contractul de livrare a energiei electrice cu compania din Transnistria, care se află sub protecţia lui Şevciuc şi Plahotniuc, cu fondatori din offshoruri, face ca în continuare, lunar consumătorii din Moldova le achite aproximativ 10 mln. dolari în plus. Pentru anul viitor tariful la energia electrică va fi majorat pentru consumatori astfel încît să fie compensate operatorilor de pe piața energetică așa-numitele pierderi de la diferența de curs în sumă de aproximativ 2 miliarde de lei.

Nici până azi nu sunt achitate datoriile la subvenţiile pentru anii 2014-2015 în suma de 160 mln. lei.

Zilnic cîte peste 100 de persoane pleacă din ţara.

Pensia medie nu acoperă nici 75 % din minimum de existență oficial, care este redus artificial.

Peste 160 de mii de copii cresc fară un părinte și circa 40 mii copii – fără ambii părinți.

Aceste lucruri ar fi trebut publicate, domnule Filip –Plahotniuc, pe pagina de bloguri a publicaţiei americane The Hill.

Ați ales altceva – să vă dați în spectacol și să arătați cât sunteți de ridicoli și cinici!

Nu vă mai crede nimeni. Vă spun de aici, de la Washington, înaintea unei întrevederi despre miliarde furate și spălate din și prin Moldova secolului XXI.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri