18.2 C
Chișinău
sâmbătă, 28 mai, 2022

Mii de persoane cer Unirea în centrul Chișinăului

Must read

Comentarii recente

16 mai 2015În jur de 10 mii de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul Chișinăului, la un marș comemorativ cu ocazia împlinirii a 203 ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Rus.

Totodată, manifestanții au condamnat acțiunile „criminale” ale actualei guvernări de la Chișinău, „îndreptate împotriva poporului” și care pot compromite iremediabil șansele Republicii Moldova de a deveni membră a Uniunii Europene.

Pe lângă tradiționalele slogane unioniste, manifestanții au mai scandat „Jos Mafia!” și „Miliardele înapoi”, aluzie la clasa politică de la Chișinău și implicarea în schemele de devalizare a băncilor.
Ei au propus ca o soluție „imediată” pentru rezolvarea problemelor social-economice unificarea cu România, dând ca exemplu prosperitatea economică din țara vecină și eficiența justiției.

Marșul se desfășoară în contextul în care unul dintre liderii unioniști, cetățeanul român George Simion, a fost expulzat de către autoritățile de la Chișinău pe o perioadă de 5 ani, fără a i se aduce explicații în acest sens.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri