12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

Mii de oamenii au participat la Marşul Unirii

Must read

Comentarii recente

marsul uniriiUnirea Republicii Moldova cu România capătă din ce în ce mai multă popularitate. Mii de oameni au participat la Marşul Unirii, care a pornit din faţa Teatrului de Operă şi Balet.

Manifestanţii, care au venit din toate raioanele republicii, au format în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” un tricolor din câteva mii de baloane. Aceştia au pornit în marş spre Gara Feroviară, scandând „Unire”, „Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească, Moldova”.

Participanţii la marş au salutat constituirea Sfatului Ţării 2, forul reprezentantiv al unioniştilor din Republica Moldova, care a adoptat Foaia de parcurs a Reunificării până în 2018.

„Prin intermediul marşurilor am reuşit să readucem în atenţia opiniei publice subiectul reîntregirii şi vom continua să ieşim în stradă până ne vom regăsi în interiorul aceloraşi graniţe, frate cu frate. Concomitent cu manifestaţiile stradale vom trece la realizarea etapelor foii de parcurs a reunificării”, a declarat Anatol Ursu, preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri