17.2 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Mihail Saakașvili: Putin este obsedat de ideea de a testa NATO; Următoarea mișcare va fi împotriva balticilor

Must read

Comentarii recente

2012_07_02_145763220_rsz_crpGuvernatorul regiunii ucrainene Odesa, fostul preşedinte georgian, Mihail Saakaşvili, susţine, într-un interviu acordat pentru publicaţia britanică The Independent, că preşedintele rus Vladimir Putin este obsedat să testeze NATO, relatează b1.ro.

Mihail Saakaşvili a spus că Vladimir Putin nu respectă nici o graniţă naţională şi va forţa oriunde. „Am prezis în 2008 că Ucraina va fi următoarea ţintă, apoi va veni rândul statelor baltice. Următoarea mişcare va fi împotriva balticilor şi vor mai fi presiuni pe Georgia sau pe Azerbaidjan. Putin este obsedat de ideea de a testa NATO, ştiu asta din lungile conversaţii pe care le-am purtat în trecut”, a specificat  Saakaşvili.

Ex-preşedintele georgian a mai spus că Putin a spus trei lucruri importante. „Primul, va aduce Georgia în situaţia Ciprului de Nord. Al doilea, Ucraina nu este un stat, ci un teritoriu. Al treilea, Statele Baltice nu pot fi apărate. A repetat lucrurile acestea până în momentul în care s-a întrerupt orice legătură între noi. Sunt singurul om încă în viaţă, pe care Vladimir Putin l-a ameninţat în faţă că îl va omorî”, a subliniat Saakaşvili.

„Îmi aduc aminte cum mă întreba Putin dacă preşedintele lituanian Adamkus chiar crede că se poate apăra cu două-trei avioane ruginite ale NATO. Râdea de aceste avioane şi de Adamkus: chiar crede că NATO va lupta pentru ţările baltice?”, a afirmat Saakaşvili, adăugând că se teme pentru siguranţa celor trei state baltice care ar trebui să pregătească o confruntare cu Rusia.

Mihail Saakaşvili a devenit preşedinte al Georgiei în 2003 în urma „Revoluţiei Trandafirilor”, care a dus la plecarea de la putere a lui Eduard Şevarnadze. Recent, Saakaşvili a fost numit guvernator al regiunii ucrainene Odessa, având drept obiectiv menţinerea suveranităţii ţării şi lupta împotriva corupţiei.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri