12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

Mihail Gofman: „Lupta Jurnal TV pentru adevăr merită toată recunoştinţa noastră; Cele mai odioase crime sub acoperirea instituţiilor statului au fost deconspirate în special datorită Jurnal TV”

Must read

Comentarii recente

gofman JTV„Cele mai odioase crime realizate sub acoperirea instituţiilor statului de la independenţa Republicii Moldova au fost deconspirate din toate domeniile şi acest fapt se datorează acelei puţine prese libere şi echidistante, în special Jurnal TV, fiind o luptă inegală dintre mass-media independentă şi guvernanţii de la putere”.

Este declaraţia fostului şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul Centrului Anticorupţie, Mihail Gofman, şi a fost făcută după ce postul de televiziune Jurnal TV a fost forţat să plece din sediul unde a activat timp de şapte ani.

Potrivit lui Gofman, echipa Jurnal TV merită toată recunoştinţa pentru dârzenia cu care a luptat în tot acest timp, meţionând că ceea ce se întâmplă acum era de aşteptat.

„Dârzenia şi lupta echipei Jurnal TV pentru a elucida adevărul merită toată recunoştinta noastră pentru ceea ce au făcut toţi aceşti ani, expunându-şi riscului chiar şi securitatea personală. A eşuat chiar şi crima „jaful secolului”, despre care cei din anturajul „El Coordonatorului” o considerau operaţiune de excepţie a respectivului şi care nu a fost să fie. Acum vedem cum toţi se toarnă unii pe alţii după ce au înţeles că nu s-a dus la bun sfârşit această infracţiune şi că trebuie să se debaraseze cât mai rapid de aceasta, ultima etapă nefinalizată fiind legalizarea capitalurilor delapidate. Vedem deja şi liste de 160 persoane implicate, în realitate fiind mult mai mulţi, şi în care figurează preşedinţi de ţară, de parlament, prim-miniştri, miniştri, generali, persoane din sistemul bancar etc.”, a scris fostul şef din cadrul CNA pe pagina sa de Facebook.

„Acum culegem roadele din plin, iar guvernanţii complici, în loc să intreprindă măsuri ca să îşi apere ţara, luptau şi luptă pentru reducerea la tăcere a celor care cunosc dedesupturile sistemului corupt. Iar ceea ce se întâmplă cu Jurnal TV este o reacţie ce urma de aşteptat, fiindcă cei implicaţi nu sunt pedepsiţi, dar din contra, protejaţi prin neîntoarcerea banilor furaţi, dosarele celor puţini inculpaţi se examinează în şedinţe închise ca să nu să se afle despre adevaraţii orgnizatori”, a adăugat Mihail Gofman.

Totodată, fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul Centrului Anticorupţie spune că datorită Jurnal TV cetăţenii Republicii Moldova cunosc cine stă în spatele tuturor infracţiunilor şi consideră că pentru susţinerea presei independente ar fi binevenită crearea unui fond de acumlare a mijloacelor băneşti.

„Acum îi cunoaştem pe toţi beneficiarii acestor infracţiuni care au subminat securitatea naţională a statului. Unii nici nu au cetăţenia Republicii Moldova, dar circulă liber prin Moldova ca la ei acasă. La fel, au fost deconspirate şi alte scheme criminale internaţionalizate de către mass-media echidistantă şi independentă. Consider că nu trebuie de cedat şi ar fi binevenită crearea unui fond de acumulare a mijloacelor băneşti pentru susţinerea presei independente şi echidistante”, a spus Gofman.

În aceeaşi ordine de idei, fostul şef din cadrul CNA încurajează echipa Jurnal TV, menţionând că, în timp, acest post TV a devenit salvarea poporului.

„Ei se înşeală crezând că, odată cu închiderea unei televiziuni, vor putea ascunde aceste infracţiuni, iar tentativele iniţiate arată clar că sunt extrem de deranjaţi. Surprizele vor urma în timpul apropiat. Deja cercurile, elitele internaţionale şi serviciile altor state urmează să se expună referitor la cei cu care conlucrează. Iar societatea noastră trebuie să reacţioneze. Trebuie să fiţi tari, calmi, cu inima şi gândul rece. Voi deja nu mai sunteţi un post TV privat, ci un post al salvării naţiunii şi poporului…”, a conchis Mihail Gofman.

Precizăm ca Jurnal TV are, începând de astăzi, o nouă grilă de emisie, reformarea fiind o măsură impusă de atacurile la care a fost supus postul de televiziune de-a lungul anilor şi care s-au înteţit în ultima perioadă. Conducerea Jurnal Trust Media afirmă că activitatea companiei în condiţiile actuale, când statul captiv pune piedici, este imposibilă. „Având de ales între a sista definitiv funcţionarea Jurnal TV şi a găsi o modalitate de a fi şi în continuare alături de spectatorii noştri, am optat pentru o formulă nouă de televiziune a rezistenţei în faţa unui regim antipopular”, a anunţat conducerea Jurnal Trust Media.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri