-2.3 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Mihai Ghimpu se duce iar la Curtea Constituțională

Must read

Comentarii recente

images (2)Liderul PL instituie o tradiție nouă. Mihai Ghimpu anunță că va merge din nou la Curtea Constituțională. De data aceasta, liberalul acuză PLDM de uzurparea puterii în stat.

„Am ajuns să o trăim și pe aceasta. De la un program de guvernare democratic, am ajuns și la uzurpare. Lucrul acesta s-a produs după ce a fost eliberat Marian Lupu din funcția de președinte al Parlamentului. Niciodată nu m-am gândit că după 24 de ani, un partid democratic, PLDM, în frunte cu Vlad Filat, va încerca să uzurpeze puterea în stat prin intermediul dnei Palihovici”, a opinat Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu a spus și de această dată că este dispus să lupte pînă la capăt și crede că dreptatea stă în mîinile partidului său. „Contestăm faptul că dna Palihovici are dreptul să conducă ședința. La ei ședința va fi până în 2033. Nu a avut dreptul să semneze proiecte. Șeful i-a ordonat să conducă ședința, deși știa că nu are dreptul. Filat s-a folosit de o doamnă. Nu Filat a uzurpat puterea, ci Palihovici. El doar a ordonat”, a spus Ghimpu.

Amintim că joi a fost demis Președintele Parlamentului, Marian Lupu. În următoarea zi, a fost modificat Regulamentul Legislativului. Ca rezultat, Liliana Palihovici a fost propusă speaker interimar.

Lunea trecută, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul președintelui Timofti de a-l desemna pe Vlad Filat la funcția de prim-ministru. Sesizarea la CC a fost depusă de PL. Analiștii politici, unele partide și chiar șeful statului au calificat această decizie drept una politică.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

  1. Iar eu niciodat nu m-am gîndit, că tu Ghimpulei, care 24 ani te dai de mare patriot, romîn, proeuropean, să te vinzi Rusiei, lui Plaha în numele banului, să fii un trădător de ţară şi neam. E gata cu tine. Plaha îţi plăteşte atît cît faci lucruri murdare contra lui Filat, peurmă el te va arunca la gunoi, ca pe unj gondon. Poporul demult a înţeles ce jigodie spurcată eşti, eşti o corcitură de moldovan şi jidan. Jos – trădătorulei!

  2. Ţară de minune ?! Mai corect: Tară de nebuni! Cu totul este straniu. Avem jurişti în ţară, cîtă frunză şi iarbă, dar dacă la serios, avem şi juri cu carte, şi important- cu bunul simţ. Atunci, cum a fost posibil ca un jurist ca Al. Tănase, destul de verde în ale ştiinţei juridice, a reuşit vertiginos avansarea, pînă la şeful Curţii (Anti)Constituţionale? Straniu, nu-i aşa?! La noi, totul este posibil, dacă eşti lingăul lui Plahotniuc. Te faci boier într-o clipă, mai ales dacă tata (C.Tănase) conduce un ziar, îl batjocoreşte pe nedrept pe Filat, tăman, ceea ce doreşte Plaha. Iată business-ul profitabil din Moldova. E suficient să trîmbiţezi 24/24 ore, că eşti patriot, proromân, proeuropean, iar în umbra acestor declaraţii, să jefuieşti poporul, agonisind averi inemaginabile. Cu adevărat – прикольно. Sau- „Губа – не дура!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri