2.2 C
Chișinău
miercuri, 29 martie, 2023

Mesajul unui tată îndoliat: „Putin, monstrule, viața mea este ruinată de tine!”

Must read

Comentarii recente

53ccfd5395f9cf132e000000Pe zi ce trece, cresc durerea şi furia celor care au pierdut fiice, soţii sau taţi în avionul malaezian doborât de o rachetă rusească. Sute de oameni nu îi vor revedea pe cei dragi decât în sicriu, dar nici coşciugele nu mai vin. Ucraina acuză separatiştii proruşi că blochează transferul. Disperat, un olandez care aşteaptă să îşi înmormânteze singurul copil a trimis o scrisoare extrem de dură preşedintelui Vladimir Putin.

„Domnule Putin, monstrule,

Mii de mulţumiri liderilor separatişti din Ucraina pentru că au ucis-o pe draga şi singura mea fiică, singurul meu copil, Elsemiek (..) Sper că sunteţi mândri că aţi inclus-o şi pe ea în războiul vostru, pe ea şi viaţa ei scurtă. Sper că vă puteţi uita în oglindă după ce aţi făcut!

Vă mulţumesc încă odată.

Cu sinceritate,

Tatăl lui Elsemiek, Hans de Borst, a cărui viaţă este ruinată de tine, monstrule!”, scrie bărbatul, potrivit The Telegraph.

La mii de kilometri depărtare de locul tragediei, rudele oamenilor ucişi în războiul altora aşteaptă îndureraţi să primească sicriele celor dragi. Şi mai ales să afle cine sunt vinovaţii şi că ei vor plăti.

„Trebuie luate măsuri împotriva lor, pentru că sunt responsabili de această faptă barbară”, spune Zulkifli Abdul Rahman, ruda unui membru al echipajului.

Între timp, premierul Ucrainei anunţă că echipele de pe teren au recuperat 272 de trupuri ale victimelor de la locul prăbuşirii. Printre ei este şi un băiat de 15 ani, care înainte de decolarea zborului MH17 a postat pe Facebook o fotografie cu el şi cu mama lui, încântaţi că pleacă în vacanţă.

Premierul Ucrainei îi acuză însă pe separatiştii proruşi că nu permit plecarea trenurilor în care sunt încărcate sicriele victimelor.

„Am trimis două trenuri cu patru vagoane care acum se află în oraşul Torez. Aceste gorile nemernice nu permit trenurilor să părăsească zona”, a declarat Arseni Iațeniuk.

Pe de altă parte, o echipă de experţi internaţionali a ajuns astăzi în zona în care s-a prăbuşit aeronava cu 298 de oameni la bord şi culeg mărturii cutremurătoare de la localnici: „Bucăţi de cadavre au început să cadă. Pe acoperişuri şi în grădini”, au povestit localnicii.

Pe de altă parte, preşedintele rus, Vladimir Putin, intervine pentru prima dată public în scandalul diplomatic declanşat de doborârea în Ucraina a avionului cu 298 de pasageri la bord. Liderul de la Kremlin spune că tragedia aviatică nu trebuie folosită ca unealtă politică. Între timp, Ucraina a anunţat că va preda Olandei conducerea anchetei în acest caz, ţara care a pierdut cei mai mulţi cetăţeni în tragedie.

„Nimeni nu ar trebui şi nimeni nu are dreptul să folosească această tragedie pentru a-şi atinge scopurile politice egoiste. Incidente ca acesta nu trebuie să dezbine, ci să unească oamenii”, a afirmat președintele rus.

După tragedia aviatică din estul Ucrainei, Vladimir Putin a acuzat autorităţile de la Kiev că sunt responsabile pentru ceea ce s-a întâmplat pe teritoriul ţării lor. Oficialii ucraineni, dar şi mulţi lideri occidentali au arătat cu degetul spre Rusia, despre care spun că a furnizat armament separatiştilor din regiunea Doneţk.

„Îi vom aduce în faţa justiţiei pe toţi cei responsabili, inclusiv ţara care se află în spatele acestei scene, care a furnizat arme ilegale, sprijin financiar, i-a antrenat pe aceşti nenorociţi şi a susţinut şi chiar a orchestrat acest tip de crimă odioasă”, a promis premierul Iațeniuk.

sursa: digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri