12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

Mesajul secretarului de stat american John Kerry cu ocazia Zilei Naționale a României

Must read

Comentarii recente

kerry„În numele președintelui Barack Obama și al poporului american, transmit felicitări tuturor românilor cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii”, declară secretarul de stat american John Kerry, pledând de asemenea pentru aprofundarea parteneriatului între cele două țări, într-un comunicat publicat luni pe site-ul Departamentului de Stat, cu prilejul Zilei Naționale a României, informează Agerpres.

„În urmă cu aproape un secol, un grup de lideri români s-au unit pentru a stabili un stat unitar și democratic care să promoveze egalitatea și libertățile cetățenilor. Astăzi, îi omagiem pe acești pionieri și pe cei care au urmat pașii lor, dedicându-se eforturilor de avansare a unor valori comune de demnitate și drepturi ale omului în lume”, notează șeful diplomației americane, în acest mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Acest an marchează 135 de ani de la inițierea relațiilor diplomatice între Statele Unite și România, o prietenie înrădăcinată în angajamentul nostru comun de asumare a guvernării democratice și a principiilor statului de drept, promovare a prosperității cetățenilor noștri prin relații comerciale extinse și investiții, prin pozițiile comune de aliați NATO în atingerea țelului unei Europe unite, libere și în pace.

Suntem mai ales mândri că soldați americani, marinari, aviatori și pușcași marini au participat umăr la umăr cu colegii lor români pentru a apăra libertatea și dreptatea în diverse zone din lume, cel mai recent în Afganistan”, adaugă John Kerry.
„Cu ocazia marcării acestei zile speciale, așteptăm să aprofundăm și să consolidăm parteneriatul nostru pentru mulți ani de acum încolo”, încheie șeful diplomației americane.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri