-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Mesajul președintei Maia Sandu de Ziua Naţională a României: „ În faţă avem un viitor care poate să ne apropie şi mai mult”

Must read

Comentarii recente

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, preşedinta Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare. Şefa statului a spus că de ţara vecină „ne leagă trecutul istoric, cultura comună şi limba română”.

„În faţă avem un viitor care poate să ne apropie şi mai mult. O vom face prin oamenii care şi-au găsit rostul pe o parte ori alta a Prutului, prin investiţii reciproce, prin drumuri şi poduri.

Dragă Românie, de ziua ta, îţi doresc să rămâi puternică şi generoasă, să fii o voce distinctă în lume şi în Europa unită, un model de ţară pentru care democraţia şi bunăstarea oamenilor sunt fundamentale. Să mergem spre viitor împreună. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români”, se arată în mesajul preşedintei.

Pe 23 noiembrie, şefa statului, Maia Sandu, a întreprins o vizită de lucru la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu omologul său român, Klaus Iohannis. Cei doi şefi de state au discutat despre interconectarea energetică şi consolidarea securităţii energetice, dar şi dezvoltarea infrastructurii de transport. De asemenea, a fost abordat subiectul acordării de asistenţă nerambursabilă Republicii Moldova printr-un nou acord dedicat dezvoltării comunicaţiilor şi a cooperării în domeniul educaţiei.

După preluarea mandatului de preşedinte de către Maia Sandu, primul şef de stat care a întreprins o vizită în Republica Moldova a fost Klaus Iohannis. 

„Am plăcerea de a fi primul oaspete primit de doamna preşedintă Maia Sandu după preluarea mandatului său. Este, fără îndoială, o confirmare a relaţiei speciale dintre România şi Republica Moldova, bazată pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie şi fundamentată pe parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, de la a cărui semnare am aniversat zece ani în aprilie 2020”, a declarat atunci Iohannis. 

Preşedintele României a fost alături de Republica Moldova şi de Ziua Independenţei, marcată pe 27 august. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri