-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Mesajul Maiei Sandu la comemorarea a 20 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie: guvernele de astăzi trebuie să fie și mai solidare în fața pericolelor globale

Must read

Comentarii recente

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj în legătură cu comemorarea a 20 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie: „lecția aceste zile spune că guvernele de astăzi trebuie să fie și mai solidare în fața pericolelor globale, pentru a asigura securitatea cetățenilor”.

„Astăzi comemorăm victimele atentatelor teroriste, produse la 11 septembrie 2001 în Statele Unite ale Americii. Sunt douăzeci de ani în care mii de familii, din toată lumea, continuă să-și plângă morții. Aproape 3000 de oameni care în acea zi tragică au mers liniștiți la muncă sau în călătorie și sute de oameni care au murit ulterior, din cauza complicațiilor de sănătate provocate de azbestul toxic din clădirile ce s-au prăbușit.
Ziua de 11 septembrie 2001 ne-a arătat cât de interconectată, dar și cât de fragilă este lumea în care trăim. Lecția acestei zile ne spune că guvernele de astăzi trebuie să fie și mai solidare în fața pericolelor globale, pentru a asigura securitatea cetățenilor. Și că statul de drept, democrația și libertatea trebuie apărate zi de zi. Aceasta este temelia societății în care viața umană are prioritate”, se arată în mesajul președintei.


Amintim că acele atentate au determinat Statele Unite ale Americii să se angajeze într-un lung război în Afganistan pentru a-i alunga de la putere pe talibani care, la acel moment, găzduiau și îi protejau pe autorii atacurilor. De curând războiul din Afganistan s-a încheiat cu retragerea trupelor americane și cu revenirea la putere a fundamentaliștilor.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri