-2.3 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Mesajul Chişinăului pentru transnistreni trebuie sa fie: „Veniţi cu noi”

Must read

Comentarii recente

graham-watson_timpul_md„Ei bine, eu nu văd Moldova fără regiunea transnistreană, nu vreau să mă întorc la viaţa de dinaintea pactului Molotov-Ribbentrop, noi nu dorim să rescriem 60 sau 70 de ani de istorie”. Declaraţia aparţine europarlamentarului britanic, Graham Watson pentru Europa Liberă.

“Chişinăul trebuie să acţioneze într-o manieră predictibilă, dar fermă, pentru a le spune oamenilor din regiunea transnistreană: „Veniţi cu noi! Veniţi cu noi pentru că aici sunt reprezentate cel mai bine interesele voastre!”. Şi doar populaţia din Transnistria este cea care va spune liderilor: „Aceasta este direcţia în care dorim să mergem!”, a subliniat Watson.

Totodată, oficialul a menţionat că UE va întreţine o relaţie foarte bună cu Republica Moldova, pentru a-i putea spune Ucrainei: “Dacă semnati şi puneţi în practică ce am convenit, adică reformarea societăţii, iată ce puteti obţine!”.

Politicianul britanic a asigurat că Europa ar putea oferi un viitor mult mai bun, decît ar obţine în urma oricărui acord cu Rusia. În aceeaşi ordine de idei, Graham Watson a prevenit că presiunile din partea Rusiei se pot manifesta fie prin separatismul Găgăuziei, fie prin problemele cu Evgheni Şevciuk în regiunea Transnistria.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri