-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Meniul model, care în prezent se aplică în grădiniţele din municipiul Chişinău, urmează să fie revizuit

Must read

Comentarii recente

Meniul model, care în prezent se aplică în grădiniţele din municipiul Chişinău, urmează să fie revizuit. Cu un demers în acest sens a venit primarul general al municipiului, Ion Ceban. Potrivit edilului, astăzi meniul conţine produse pe care preşcolarii nu le mănâncă, transmite IPN. Edilul a precizat că este vorba despre meniul aplicat în perioada toamnă-iarnă.

„Mai multe persoane, asociaţii de părinţi au solicitat introducerea în meniurile zilnice ale copiilor mai mult fructe şi legume, printre care broccoli, conopidă etc. Dar în practică s-a demonstrat că cei mici, de fapt, nu sunt învăţaţi să consume aceste produse şi pur şi simplu nu le mănâncă. Această mâncare ajunge să fie cumpărată, pe alocuri fiind şi destul de scumpă, este pregătită şi nu este consumată”, susţine Ion Ceban.

Edilul le-a solicitat responsabililor ca, împreună cu specialiştii, să elaboreze un meniu cu aceleaşi vitamine şi calorii incluse în porţia zilnică a copiilor, doar că acestea să fie pe placul preşcolarilor. Un alt aspect ce urmează a fi examinat la solicitarea primarului ţine de cantitatea de produse alimentare, care este similară pentru grupele de creşă şi pentru grupele pregătitoare.

Andrei Pavaloi, şef adjunct al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, a precizat că, în prezent, meniul copiilor din grădiniţe este alcătuit din patru mese – două principale şi două gustări.

Potrivit lui, pe parcurs, odată cu aprobarea noilor prevederi, a scăzut considerabil cantitatea de cartofi, a scăzut cantitatea de zahăr, crupe, unt şi alte produse, care anterior erau preferate de copii. În acelaşi timp, s-a majorat cantitate zilnică de legume, în special crudităţi. Responsabilul a mai spus că, din informaţiile livrate de directorii de grădiniţe, aceste legume sunt consumate destul de greu de către copii.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri