3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

Membrii Platformei DA amenințați cu judecata pe bandă rulantă pentru „lezarea demnității”; Plîngău: De unde atâta demnitate în Podarilov?

Must read

Comentarii recente

După ce ex-vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a anunțat că după publicațiile sale a fost amenințat cu judecata de Vladimir Baldovici, Igor Dodon și Dorel Musteață, li preșdintele interimar al Platformei DA, ex-deputatul Dinu Plîngău vine cu o reacție.

„Împotriva colegilor mei au fost pornite procese judiciare la inițiativa lui Igor Dodon, Ilan Șor, Platon, Andronachi, Baldovici, zeci de procese pe motiv că le-am lezat „onoarea și demnitatea”. De parcă aceste personaje ar ști sensul acestor cuvinte.” – spune Plîngău, anunțând că, la rândul său, și e a fost dat în judecată „de unii reprezentanți ai conducerii MAI”, referindu-se la Iurie Podarilov, noul șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

„Podarilov zice că eu i-am lezat onoarea și demnitatea în momentul în care am spus că acesta a fost anchetat pentru luare de mită și are probleme de integritate. Poate vrea să spună că el nu a fost anchetat pentru luare de mită? Rog toți cetățenii și presa să piardă măcar 3 minute din viața lor pentru a citi declarația de avere a acestui șef. Domnul Podarilov a obținut venituri din partea a două companii. Statutul său în aceste companii trebuie clarificat. Mai deține și o cotă parte într-o organizație de creditare. Businesman, nu alta. Mai mult decât atât, acesta declară că a procurat un apartament de 58 m3 în 2014, iar în 2020 închiriază alt apartament, estimat la o valoare de 370 mii lei. Acesta are în proprietate 2 automobile: Un Volkswagen Passat din 2006, procurat în 2011 cu 20.000 mii lei și o Toyota Auris din 2008, procurată în 2018 la prețul de 50.000 lei. Nu mă pricep în automobile, dar am intrat pe 999.md și am văzut că Toyota Auris din 2018 costă 6900 de euro, deci, cam la vreo 140.000 lei, iar Volkswagen Passat din 2006 am găsit pe 999 la prețul de 6700. Poate automobilistul Podarilov ne spune de unde se pot procura mașini la așa prețuri? N-ar trebui oare ca guvernarea să-și pună întrebarea de ce aceste numiri sunt criticate de toată lumea?” – scrie Dinu Plîngău pe pagina sa de facebook.

Ex-deputatul mai anunță că va sesiza ANI și Procuratura pentru a verifica averile lui Podarilov, iar în judecată îl va întreba „de unde mașini la preț de 20.000 de lei, de unde atâta integritate-n el.”

Dinu Plîngău mai spune că va veni în curând cu alte „lucruri tare interesante”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri