11 C
Chișinău
vineri, octombrie 22, 2021

Meditații în ceasul al doisprezecelea – categoric, Klaus Iohannis!

Must read

Comentarii recente

Vasile NastaseLa ora actuală puterea politică din România nu se află într-un singur centru de gravitație. Președinția și Guvernul reprezintă forțe politice care își urmăresc cu fidelitate activitățile – legale și ilegale -, dau semnale societății atunci cînd se produc derapaje și atacuri la democrație și statul de drept. De aici și independența sistemului judecătoresc, de aici și certitudinea blocării ingerințelor în actul justițiar.

Prin urmare, victoria lui Klaus Iohannis reprezintă unica garanție a continuității luptei cu marea corupție, susținerea instituționalizată a acestui proces care trebuie să devină ireversibil.

Deloc de neglijat e și imaginea celor doi candidați finaliști în ochii partenerilor tradiționali ai României.
Dacă Victor Ponta este perceput ca un partener al Chinei și Federației Ruse, Klaus Iohannis este indubitabil omul Occidentului, de unde și susținerea limpede a Cancelarului german, Angela Merkel. Președintele României, Klaus Iohannis, va dezvolta cu siguranță o relație economică preferențială cu motorul principal al Europei, de zeci de miliarde de euro, favorizînd și alimentînd climatul de afaceri și investițional.

Pentru cetățenii români din Republica Moldova votul din 16 noiembrie este crucial. Relația lui Victor Ponta și colegii săi Titus Corlățean, Cosmin Gușă cu oligarhul Plahotniuc, urmărit și monitorizat de Interpol, beneficiar al atacurilor raider asupra sistemului financiar-bancar, călăul justiției moldovenești, recunoscut vinovat de Înalta Curte de Casație și Justiție de la București pentru utilizarea dublei identități este nu doar amorală, ci și extrem de periculoasă, menită să pericliteze democrația în cele două state românești. Voturile lui Ponta din Republica Moldova, colectate de Plahotniuc prin metode criminale, reprezintă un argument în plus de ce trebuie să ne mobilizăm exemplar și să votăm masiv pentru candidatura unui român de etnie germană, un continuator firesc al lucrului bine făcut de consîngenii săi, Carol Întîiul, primul Rege al României, și Ferdinand, Regele Reîntregirii Țării, Suveranul României Mari!

Vasile Năstase

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri