-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Medicii de la Telenești versus Emilian Crețu; scandal cu proteste și scuze pe Instagram

Must read

Comentarii recente

Emilian Crețu în rolul Dorei

Aproximativ 100 de angajați ai IMSP SR Telenești au participat astăzi, 4 octombrie, la un flash-mob organizat de Comitetul Sindical în legătură cu un video făcut de Emilian Crețu, influencer cunoscut și prezentator al emisiunii Dora Show de la postul Jurnal TV. Medicii susțin că actorul trebuie să-și ceară scuze pentru că le-a „denigrat cinstea și onoarea”, în caz contrar vor fi nevoiți să apeleze la serviciile instanțelor judecătorești.

Larisa Grăjdeanu, președinta Comitetului Sindical, a spus că în acest mod a fost „înjosită imaginea Spitalului Telenești”, fondat în anul 1892, și a lansat un apel public din partea colectivului:

„Colectivul IMSP Spitalul Raional Telenești își exprimă indignarea în legătură cu răspîndirea în spațiul public de către Emilian Crețu a unor informații defăimătoare despre IMSP Spitalul Raional Telenești, cu discurs insultător la adresa angajaților, care lezează reputația instituției.

În urma postărilor făcute de el pe rețeaua Instagram, IMSP SR Telenești a devenit ținta unor acuzații denigrătoare, în special în spațiunl on-line. Acesta a lansat acuzații defăimătoare, utilizînd injurii și declarații care lezează reputația instituției. Constatăm cu îngrijorare că acest caz a fost exploatat pentru a discredita și a provoca ură din partea societății.Lansăm un mesaj de solidaritate cu toți lucrătorii medicali din țară care respectă valorile de etică profesională. Îndemnăm utilizatorii rețelelor sociale și consumatorii de produse media să păstreze un limbaj civilizat în raport cu lucrătorii medicali și să facă distincția între persoanele oneste, care muncesc în folosul societății, și cele ce promovează interese în detrimentul ei.

Considerăm că Emilian Crețu trebuie să-și ceară scuze public pentru declarațiile denigrătoare făcute, în caz contrar vom fi nevoiți să apelăm la serviciile instanțelor judecătorești”, a menționat aceasta.

Emilian Crețu a venit cu o reacție pe pagina sa de Instagram:

„Mi-am expus părerea despre spitalele raionale din R.Moldova: am zis că suntem din păcat în epoca primitivă, am vorbit doar despre un singur doctor, care este foarte arogant, inclusiv despre faptul că a aruncat cu o pungă cu excremente într-o asistentă medicală. Bine, îmi cer scuze pentru faptul că am vorbit vulgar, fiindcă vă dați seama, atunci când pierzi un om drag te doare foarte mult.

Astăzi toți doctorii din Telenești au făcut un protest și se simt cumva jigniți de către mine. Eu, vorbind de fapt despre sistemul medical, încă o dată repet, am zis doar un singur nume de doctor. Rugămintea mea este că doamna ministră a Sănătății să se implice în această chestie urâtă care se întâmplă.”

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri