1.1 C
Chișinău
joi, 20 ianuarie, 2022

Medalia „În serviciul păcii”, acordată de ONU unui jandarm român

Must read

Comentarii recente

jandarm decoratPrimul jandarm român care participă la o misiune internațională în Republica Haiti, căpitanul Fărcaș Silviu, a primit din partea Organizației Națiunilor Unite medalia „În serviciul păcii”, a informat joi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Distincția, conferită celor mai merituoși militari participanți la misiunea din Republica Haiti, a fost acordată în cadrul unei ceremonii oficiale la care a participat reprezentantul special al secretarului general al ONU, Sandra Honore, și comandantul misiunii, general Ajax Porto Pinheiro.

În cadrul Misiunii Organizației Națiunilor Unite de Stabilizare din Haiti (MINUSTAH), cu durata de un an, ofițerul Jandarmeriei Române îndeplinește funcția de monitor de poliție civilă al ONU, având atribuții în domeniul instruirii, reformării și monitorizării sistemului național de poliție din Republica Haiti. De asemenea, el participă și la misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice.
Căpitan Fărcaș Silviu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov este primul jandarm român selecționat de ONU să participe la misiunea din Republica Haiti.

Premergător selecției organizate de reprezentanții ONU, căpitanul Fărcaș Silviu a absolvit Cursul Internațional de Monitor ONU la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Academiei de Poliție.
Căpitanul Fărcaș Silviu este căsătorit, are un copil și este absolvent al Academiei de Poliție, promoția 2005.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri