-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitatea statului – votat în lectură finală

Must read

Comentarii recente

Parlamentul a aprobat, în lectură finală, proiectul de lege privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitatea statului. Scopul acestuia este protecția și creșterea transparenței investițiilor realizate în domeniile de importanță pentru securitatea statului.

Proiectul stabilește domeniile de importanță pentru securitatea statului, condițiile de efectuare a activităților investiționale în domeniile de importanță pentru securitatea statului, atribuțiile și mecanismele de supraveghere de către stat a acestora.

Documentul stabilește tipuri de activitate investițională sau tranzacție în domeniile de importanță pentru securitatea statului, restricții în realizarea lor.

Sunt stipulate competențele Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță pentru securitatea statului – organ colegial, constituit în scopul examinării proiectelor investiționale în domeniile de importanță pentru securitatea statului, promovării, monitorizării și evaluării acestora.

Legea se va aplica raporturilor juridice aferente efectuării activităților investiționale de către persoanele fizice și juridice

Printre riscuri de securitate autorii invocă practici neloiale de concurentă, condiționarea proiectelor de infrastructură, monopolizarea sectoarelor de interes național precum cel energetic, etc.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri