-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Măștile plâng… Autorul lor, meșterul popular Alexandru Melnic a fost condus pe ultimul drum

Must read

Comentarii recente

Astăzi meșterul popular Alexandru Melnic, membru al Uniunii Meşterilor Populari din Moldova, a fost condus pe ultimul drum în satul Cobani, raionul Glodeni.

Meșterul popular s-a stins din viață sâmbătă, 9 octombrie, la vârsta de 66 de ani, după ce a pierdut lupta cu COVID-19.

Alexandru Melnic a absolvit Universitatea Pedagogică din Bălţi, Facultatea de Discipline Tehnice. El a fost profesor la Liceul Teoretic din satul Cobani și primar interimar. 

A fost participant la numeroase târguri populare atât în țară, cât și peste hotarele Republicii Moldova, acumulând în palmares numeroase premii.

Alexandru Melnic a fost specializat pe împletirea din fibre vegetale şi lucru cu materiale din natură. De mic copil a fost pasionat de natură și a început să activeze în domeniu de la vârsta de 20 de ani. În anul 2007 a primit titlu onorific ca cel mai bun meşter popular.

Alexandru Melnic este cunoscut și pentru măștile pe care le confecționa din materiale naturale, blănuri de oaie, de miel, afirmând că „întotdeauna meșteșugarii, strămoșii noștri au folosit materia primă care e în preajma lor. Dacă ei creșteau oile înseamnă că aveau și material de confecționare a măștilor.” 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri