-0.6 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Mașinile din regiunea transnistreană, admise în traficul internațional FĂRĂ simbolurile RM; „E legiferat regimul separatist”

Must read

Comentarii recente

Mijloacele de transport din regiunea transnistreană, care nu desfășoară activitate comerciană, nu vor fi admise în traficul internațional. Decizia protocolară în acest sens urmează să fie semnată, astăzi, la Bender, anunță Biroul politic de Reintegrare.

„Prin astfel de proiecte se subminează suveranitatea Republicii Moldova și efectiv este legiferat regimul de la Tiraspol prin politica pașilor mici”, consideră expertul Sergiu Gaibu, director de Programe la Expert-Grup.

În urma discuțiilor, părțile au ajuns la un numitor comun vis-a-vis de mecanismul de admitere a autovehiculelor din regiunea transnistreană în traficul internațional. Mecanismul în cauză nu reglementează activitatea unităților de transport ce desfășoară activitate comercială.

„Astfel de proiecte reprezintă riscuri majore pentru disciplina fiscală și colectările la buget. Acest mecanism crează premise noi pentru evitarea regimului de import de automobile standard și alimentarea regimului de la Tiraspol cu resurse noi financiare, înmatricularea automobilelor în regimul nou prin scheme de corupție, care nu lipsesc nici pe malul drept și nici pe malul stâng al Nistrului”, afirmă Sergiu Gaibu.

Potrivit expertului, în rezultatul mecanismului propus, Republica Moldova va avea trei regimuri de înmatriculare a automobilelor.

Mecanismul standard cu numere moldovenești, unicul de care pot beneficia cetățenii de pe malul drept al Nistrului, regimul de numere transnistrene care pot circula liber și pe malul drept al Nistrului și se mai propune un hibrid – numere neutre cu care transninstrenii să poată circula peste hotare și care nu vor avea simbolurile Republicii Moldova.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri