3.2 C
Chișinău
marți, 28 martie, 2023

Marsul tăcerii: Olga de la Paris a cerut UE si SUA să nu mai dea un EURO sau DOLAR bandiților de la guvernare până nu întorc milliardul de EURO furat de la gura copiilor și bătrânilor

Must read

Comentarii recente

5 aprilie protestDuminca Floriilor a fost intr-adevar a doua Primavara in istoria de 25 de ani a statului R.M. Fara a fi platiti, fara a beneficia de publicitatea posturilor TV ale lui Filat si Plahotniuc, peste 4000 de cetateni au venit in fata Catedralei la chemarea Platformei Civice Demnitate şi Adevăr DA.

Discutam cu unul dintre lideri, Vasile Nastase, inca la primul protest, cand cetatenii s-au adunat pentru a condamna crearea aliantei monstruoase cu participarea lui Voronin. Vasile era increzut in sine. A spus ca si in 90 totul a inceput de la o suta de oameni. Astazi au fost de 40 de ori mai multi. Maine va fi intreaga R.M. care va cere foarte concret –hotii la puscrie, miliardul de EURO inapoi. Cu alte cuvinte, e ceea ce vrea intreaga suflare din R.M. – ca DNA sa treaca Prutul.

Tapiola trebuie sa se autosesizeze

olga-capatinaEsenta luarii de cuvant a Olgai Capatina, presedinta asociatiei „Mamele ostasilor” s-a redus in principal la bataia de joc a actualei guvernari de eroii care au cazut cu arma in mana luptand pentru independenta R.M., batjocorirea tinerilor care pe 7 aprilie au iesit in piata ca sa-l dea jos pe Voronin. Acum, iata, cel care-i anima, Filat, impreuna cu feciorasul lui Lucinschi, i-a adus la putere.

Mai mult, inloc sa realizeze dezideratele europene, ei fura ca in codru R.M. sub pretextul integrarii europene. Olga Capatina a pus corect accentul – acestia compromit UE. Olga de la Paris, dupa cum este supranumita d-na Capatina pentru faptul ca locuieste si in capitala lumii, aducand suflul ei de libertate si in R.M., a cerut UE si SUA sa nu mai dea un EURO sau DOLAR banditilor de la guvernare pana nu intorc milliardul de EURO furat de la gura copiilor si batranilor.
Cred ca Olga Capatana a formulat, in consens cu liderul liberalior, Mihai Ghimpu, cu Platforma „Da” sloganul viitoarelor alegeri locale – Hotii la puscarie – banii oamenilor sa fie pusl la loc.
Marsul tacerii a fost foarte vocal: Jos Filat si Plahotniuc!

Parea ca cei peste 4 mii de oameni, adunati in fata Catedralei pentru a cere adevarul despre evenimentle din 7 aprilie si condamnarea tuturor celor care se fac vinovati va fi unul cumincior, cu scandare de slogane, gen „Jos Mafia!”. Foarte corect in conformitate cu prescriptiile CCA, controlat de Filat si Plahotniuc a decurs totul pana in momentul in care s-a cerut schimbarea in corpore a CCA si inlocuirea acestor instrumente de placeri poltice ale Papusarului si Contrabandistului cu jurnalisti versati, care au luptat pentru libertate si democratie, neacceptand ciolanele puterii. (Nu stiu cum s-a simtit in acest moment Anatol Taranu, care astepta retras sub un pom frunzele si respectiv protectia verdelui!).

alex-cozerMai apoi a vorbit Alex Cozer care l-a invinuit direct pe Filat de toate esecurile, care acum s-a inhaitat cu Plahotniuc si sfasie inima acestei tari. Andrei Nastase, un militant neobosit pentru crearea statului de drept, sufletul Palatformei DA a trecut in revista cerintele protestatarilor. Este vorba de:
– Condamnarea tuturor făptaşilor crimelor din 7 aprilie 2009;
– Identificarea şi judecarea vinovaţilor de distrugerea sistemul financiar-bancar şi sărăcirea cetăţenilor;
– Reformarea reală a sistemului de drept şi asigurarea unei combateri veritabile şi nu mimate a corupţiei.

Andrei NastaseTot Andrei Nastase a condus cetatenii spre Parlament, unde legiuitorilor li s-a dat o lectie de justie.
Protestul s-a incheiat cu Mars al Tacerii. La Parlament au fost aprinse lumânări în memoria eroilor tragicelor evenimente din 7 aprilie 2009.
Nu cred ca Filat-Voronin-Plahotniuc s-au simtit bine astazi. La un moment dat unul dintre oratori a enumerat televiziunile prezente – in afara de Jurnal nu mai era niciuna. Rezulta ca toate sunt ale lui Filat si Plahotniuc, inclusive hardughia din Dealul Schinoasei, condusa de Dorogan si Surdu, Este un semnal clar ca banditii tremura in cuibul lor. Astazi au asistat la inceputul sfarsitului.
Revin la afirmatia Olgai Capatina pentru a estima ca este foarte important mesajul UE, SUA fata de acest inceput de primavera autentica pe ruinele povestii de success compromisa de Filat si Plahotniuc care in afara de bani nu au nimic sfant.

Vasile GROZAVU

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri