10.8 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 23, 2021

Marşul Tăcerii la Chişinău, la şase ani de la evenimentele tragice din aprilie 2009

Must read

Comentarii recente

7 aprilie 2009„Trădările, umilinţele, furturile de miliarde din bugetul statului, justiţia coruptă, care face totul doar la comandă, au băgat frică chiar şi în cei mai curajoşi oameni. Dar… demnitatea e mai mare decât orice frică!”

Este mesajul Platformei Civice Demnitate şi Adevăr care, la şase ani de la tragicele evenimente de pe 7 aprilie 2009, cheamă astăzi cetăţenii Republicii Moldova la protest faţă de actuala guvernare.

„Cetăţenii Republicii Moldova vor ieşi în Scuarul Catedralei din Chişinău pentru a-şi apăra drepturile şi a demonstra sie şi altora că nimeni nu-i poate intimida, că cei aleşi de ei în Parlament nu sunt de capul lor şi trebuie să răspundă pentru tot ce fac”, se arată în apelul Platformei Civice DA.

Principalele cerinţe ale protestatarilor sunt:

Condamnarea tuturor făptaşilor crimelor din 7 aprilie 2009;
Identificarea şi judecarea vinovaţilor de distrugerea sistemul financiar-bancar şi sărăcirea cetăţenilor;
Reformarea reală a sistemului de drept şi asigurarea unei combateri veritabile şi nu mimate a corupţiei.

Manifestanţii se vor întâlni la ora 13:00 în scuarul Catedralei. Protestul se va încheia cu un Marş al Tăcerii, până la Parlament. Ulterior, oamenii vor aprinde lumânări în memoria eroilor tragicelor evenimente din 7 aprilie 2009.

„Revoluţia tinerilor le-a fost furată de o mână de criminali. Astăzi vom demonstra ca avem demnitate. Vom aduce un omagiu celor ce au suferit în acele zile de aprilie în comisariatele de poliţie, unde erau chemaţi judecătorii, care pronunţau, încălcând legislaţia, sentinţe tinerilor care îşi doreau schimbări în ţara lor”, susţin reprezentanţii Platformei DA.

Aceştia fac apel la asociaţiile nonguvernamentale, sindicatele şi asociaţiile profesionale ale medicilor, pedagogilor, studenţilor şi fermierilor, la intelectualitate, la asociaţiile de creaţie, la partidele politice extraparlamentare, la cetăţeni şi la întreaga societate civilă, şi nu în ultimul rând la participanţii paşnici la protestele de acum şase ani să vină la protestul din centrul capitalei.

„Dac ne dorim o societate bazată pe demnitate şi adevăr, dacă vrem pedepsirea penală a vinovaţilor şi sechestrarea averilor ilicite ale marilor corupţi, dacă vrem instituţii libere şi pedepsirea severă a infractorilor, a sosit ora deşteptării şi implicării fiecăruia dintre noi! A venit timpul să ne manifestăm solidar şi public!”, se arată în apelul Platformei Civice Demnitate şi Adevăr.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri