6.2 C
Chișinău
vineri, 24 martie, 2023

Marius Dorin Lulea: Cum a fost furat fiecare moldovean de 3200 de dolari

Must read

Comentarii recente

baniÎn Republica Moldova a fost dată anul trecut cea mai mare ţeapă la nivel european, dacă nu chiar mondială.

Peste 1 miliard de euro au fost sifonaţi de Moscova cu ajutorul nomenclaturii politice de la Chişinău.

PIB-ul Republicii Moldova pe anul 2014 a fost oficial de 8,178 miliarde de dolari.
Peste un miliard din aceştia s-au evaporat pur şi simplu din bănci, sub girul clasei politice dar şi a celor care au condus în mod „european” Banca Naţională a Moldovei. Vorbim de peste 15% din toţi banii rulaţi anul trecut în întreaga economie, mare parte din ei trimişi acasă de cei „expulzaţi” de sărăcia susţinută. O asemenea extragere de capital în orice stat normal ar fi fost considerat un atentat la siguranţa naţională, dar într-un stat normal acest lucru nu avea cum să se întâmple.

În ţările Europene se discută de deficite de maxim 1,5%, dar legale şi acoperite prin tipărirea de bani, se pare că în Republica Moldova nu mai contează pierderea a 15% din întreaga economie.

În timp ce Uniunea Europeană se lupta pentru un traseu european pentru Republica Moldova, în timp ce se trimiteau bani pentru investiţii, politicienii moldoveni îşi dădeau şi dădeau împrumuturi în cele mai dubioase moduri cu putinţă.

Acum cazul este cercetat de către FBI-ul american pentru simplul motiv că ei au fost folosiţi în parte pentru finanţarea unor partide extremiste din Uniunea Europeană. Nu este exclus ca parte din bani să fi ajuns pentru finanţarea grupurilor teroriste ce acţionează în Estul Ucrainei, lucra care transformă statul Republica Moldova într-un stat terorist.

Acum să nu îşi imagineze cetăţeanul de rând că altcineva va plăti acest furt. Peste 3200 de dolari va plăti fiecare prin taxe şi impozite pentru ca această gaură să fie acoperită din fonduri publice. Deci nu va fi de ajuns că inevitabil va veni o criză economico-financiară de proporţii, dar trebuie să ne aşteptăm şi la creşteri de taxe şi impozite deoarece altă soluţie nu există.

Sursa:vox.publika.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri