15.6 C
Chișinău
duminică, 2 octombrie, 2022

Marian Lupu s-a răzgândit. Corneliu Gurin este candidatul pentru Procuratura Generală.

Must read

Comentarii recente

pageMarian Lupu îl va propune pe Corneliu Gurin la funcția de Procuror General. Președintele Parlamentului spune că la baza deciziei sale sunt mai multe motive.  Gurin și-a dat acordul azi dimineață.  

Lupu susține că nu a insistat asupra candidaturii lui Vitalie Pîrlog întrucît mai multe fracțiuni parlamentare s-au arătat nemulțumite. După consultările cu fracţiunile parlamentare, am discutat cu domnul Pârlog şi am ajuns la o decizie comună. În condiţiile în care e predeterminat un vot negativ, nu avea 51 de voturi, am convenit că nu insistă să îl înaintez”, a argumentat Lupu.

Cît despre Gurin, șeful Legislativului afirmă că îl cunoaște de mai bine de 10 ani și crede că este o persoană responsabilă. „ Mi-a atras atenţia că membrii comisiei l-au ales pe el în calitate de preşedinte, persoane care muncesc în domeniul dreptului. Azi dimineaţă ne-am întâlnit cu domnul Gurin, el şi-a dat acordul, ceea ce înseamnă că imediat semnez actele necesare. Am început să tatonez terenul şi azi s-ar întrezări şanse importante ca această candidatură să fie votată. Am verificat că şi-a suspendat participarea în PAD, de prin luna ianuarie sau februarie, asfel că nu putem constata că ar mai face parte din această formaţiune politică”, a declarat Marian Lupu.

Solicitat de glasul.md, Gurin nu a răspuns la telefon. Corneliu Gurin a absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în 1995. Este coautor al Comentariului Constituției Republicii Moldova. În martie 2001 a fost numit consilier pentru probleme juridice al Președintelui Parlamentului, iar din mai 2001 pînă în iulie 2005 a exercitat și funcția de șef al Aparatului Parlamentului. Potrivit lui Lupu, Gurin a renunțat să mai fie membru și vicepreședinte al Partidului Acțiunea Democratică. Totuși pe site-ul formațiunii, Corneliu Gurin mai figurează încă în calitate de vicepreședinte al formațiunii.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri