22.7 C
Chișinău
vineri, 1 iulie, 2022

Manifestanții din PMAN au adopta o rezoluție: Protestele vor continua până la validarea mandatului lui Năstase

Must read

Comentarii recente

Protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale au adoptat o rezoluție prin care condamnă decizia judecătorilor primei și celei de a doua instanță de a nu valida alegerile locale noi din Chișinău și anunță că vor protesta până ce va fi validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase.

De asemenea, în document se mai spune că acțiunile regimului Plahotniuc de a invalida alegerile au fost condamnate de SUA, UE și România, iar în cazul în care guvernarea va ezita că confirme legalitatea scrutinului, protestatarii vor fi constrânși să recurgă în conformitate cu preambulul declarației universale a drepturilor omului la măsuri pașnice împotriva acțiunilor care subminează voința poporului.

Redăm mai jos rezoluția adoptată la protestul din 24 iunie.

„Potrivit articolului 2 din Constituție, suveranitatea națională aparține poporului Republicii Moldova, iar nicio persoană particulară, nici un grup din popor, niciun grup social, niciun partid politic sau o altă formațiune obștească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Uzurparea puterii în stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului.

Deși la 20 mai și 3 iunie chișinăuienii și-au exercitat prin vot suveranitatea și l-a ales pe Andrei Năstase primar general de Chișinău cu votul a peste 52%, regimul Plahotniuc, în complicitate cu partenerul său Partidul Socialiștilor condus informal de Președintele Dodon, prin intermediul justiției pe care o controlează a anulat rezultatele alegerilor. Anularea rezultatelor alegerilor din Chișinău este neconstituțională, ilegală și semnifică sfârșitul democrației în Republica Moldova. Niciun vot exprimat legal nu poate fi anulat sau trecut cu vederea, recurgând la acest gest fără precedent din istoria Republicii Moldova, regimul Plahotniuc instaurează oficial dictatura în țară.

Acțiunile fără precedent ale regimului Plahotniuc în ceea ce privește anularea voinței populare au fost condamnate vehement de UE, de SUA și România. Republica Moldova rămâne practic izolată de restul lumii .

Ca urmare, noi cetățenii Republicii Moldova întruniți astăzi cerem confirmarea legalității alegerilor locale noi din Chișinău și validarea mandatului lui Andrei Năstase ca primar general al municipiului Chișinău. Declarăm că protestele vor continua până la validarea mandatului lui Andrei Năstase. În cazul în care guvernarea va ezita, vom fi constrânși să recurgem în conformitate cu preambulul declarației universale a drepturilor omului la măsuri pașnice împotriva acțiunilor care subminează voința poporului”.

Sursa:cotidianul.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri