-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele lui Gheorghe Cavcaliuc. Reacția acestuia

Must read

Comentarii recente

La demersul procurorului PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus plasarea în arest preventiv a lui Gheorghe Cavcaliuc pentru un termen de 30 de zile.

Decizia a fost luat în absența acestuia, întrucât Cavcaliuc se află la Londra. Liderul partidului PACE este învinuit de procurori de fabricarea dosarelor lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi.

Dosarele vizate țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina, cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției.

În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți.

Gheorghe Cavcaliuc, a venit cu o reacție tot astăzi, 19 noiembrie:

„Din ce văd până acum, concluzia este că dosarul respectiv totalmente intenționat este falsificat. Republica Moldova va pierde 2 dosare la CEDO: unul pentru fabricarea dosarului împotriva lui Gheorghe Petic și altul, un dosar fabricat împotriva mea și a multor polițiști din cadrul DOS, care astăzi stau în arest nevinovați.”- a scris acesta pe o rețea de socializare.

„Înțeleg, presa și societatea cere „Capul lui Moțoc”, iar cineva încearcă prin toate căile și mijloacele să mă întruchipeze pe mine în acest personaj. „Moțocii” sunt la Chișinău, sunt bine merci, trag sforile în justiție și până când le reușește să paseze responsabilitatea pe alții. Dar asta este, până când… Reiterez, nu am comis nicio ilegalitate, nu am fabricat dosare, mi-am îndeplinit atribuțiile de serviciu în conformitate cu legea. Vom contesta la Curtea de Apel decizia de astăzi a instanței de judecată, pe care o calificăm nefondată și disproporțională, care face parte dintr-un amplu scenariu de telejustiție.” – a mai comentat Cavcaliuc.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri