12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

Maia Sandu şi Igor Dodon, faţă în faţă; Candidatul unic al forţelor antioligarhice: „Pentru ce merite aţi zburat cu avionul lui Plahotniuc?”

Must read

Comentarii recente

maia-sandu-jurnalDezbatere electorală între candidaţii care se vor confrunta în turul doi la prezidenţiale. Maia Sandu l-a pus astăzi la perete pe Igor Dodon, care a evitat să vorbească despre relaţia sa cu oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Iată dl Dodon spune că va lupta cu oligarhii. Să ne spună dânsul pentru ce merite deosebite a zburat cu avionul lui Plahotniuc. Nu oricine zboară cu avionul privat al lui”, l-a întrebat Maia Sandu pe Dodon, în cadrul dezbaterii de la Pro TV.

După multiple abateri de la subiect, la insistenţele Maiei Sandu, Dodon s-a văzut nevoit să „recunoască” parţial. „A fost un singur zbor la Odesa, la invitaţia unor prieteni, în 2011. Am mers cu soţia. Cei care m-au invitat au plătit”, a spus Dodon, deşi o investigaţie RISE Moldova a dezvăluit că liderul PSRM a zburat de cel puţin patru ori cu avionul lui Plahotniuc.

Amintim că investigaţia RISE a arătat că Dodon, a efectuat mai multe zboruri private la bordul unei aeronave a companiei Nobil Air, controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Documentele obţinute de reporteri arată că punctul de pornire şi sosire a fost Aeroportul Internaţional Odesa. Dodon a zburat de patru ori cu aeronava Learjet 60-255. Cu acelaşi avion al companiei Nobil Air a călătorit şi Plahotniuc.

RISE Moldova a publicat mai multe documente care se referă la călătoriile secrete ale lui Igor Dodon. Jurnaliştii scriu că, în iulie 2010, când era deputat PCRM, Dodon a mers la Aeroportul Internaţional Odesa, de unde la bordul unui avion privat cu numărul NBL101 a zburat la Moscova. După două zile, politicianul a revenit în Ucraina cu aceeaşi aeronavă. În august 2010, Igor Dodon a urcat din nou în avionul privat NBL101 pentru a zbura din Odesa spre Nisa, Franţa. A doua zi, el s-a întors cu aceeaşi aeronavă, însă nu de la Nisa, ci din Geneva, Elveţia. Reporterii RISE Moldova au aflat că preţul unei curse charter din Odesa la Nisa este de aproximativ 17 MII de dolari, iar un bilet tur-retur pentru o călătorie de lux Odesa – Moscova costă 28 DE MII de dolari.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri