-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Maia Sandu şi Frank-Walter Steinmeier despre două acorduri dintre Germania şi Republica Moldova, semnate recent: Avem o cooperare de succes

Must read

Comentarii recente

Republica Moldova şi Germania vor începe în octombrie negocierile privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere. Iar din 2022, cetăţenii moldoveni se vor putea angaja la munci agricole în Germania. Anunţul a fost făcut de preşedintele Maia Sandu, după întrevederea de la Chişinău cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier. În ultimele două decenii, Germania a oferit ţării noastre asistenţă de 290 de milioane de euro, iar companiile germane au creat mii de locuri de muncă. Frank-Walter Steinmeier a fost întâmpinat la Preşedinţie cu onoruri militare.

După o discuţie de aproape o oră, cei doi şefi de stat au susţinut o conferinţă de presă. Maia Sandu şi-a exprimat speranţa că relaţiile economice dintre Germania şi Republica Moldova se vor consolida.

”Germania este unul dintre partenerii comerciali principali ai Republicii Moldova. Investiţiile germane oferă mii de locuri de muncă în peste 400 de întreprinderi din industrie şi agricultură.”, a declarat Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova.

”Am regăsit aici un nou început, un iz de schimbare, un elan şi o dinamică, pe care noi, Germania, dorim să le sprijinim. Reformele din Moldova sunt, probabil, exemplul cel mai curajos din întreaga regiune. ”, a declarat Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei.

Cei doi preşedinţi au vorbit şi despre două acorduri dintre Germania şi Republica Moldova, semnate recent. Unul se referă la iniţierea negocierilor privind recunoaşterea şi conversiunea reciprocă a permiselor de conducere, iar celălalt, la angajarea moldovenilor la munci agricole în Germania.

”Începând cu anul 2022, cetăţenii noştri se vor putea angaja la asemenea munci în Germania legal, cu protecţia socială de rigoare. Negocierile privind semnarea unui acord privind permisele vor demara în luna octombrie a acestui an. ”, a declarat Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova.

Frank-Walter Steinmeier a asigurat-o pe Maia Sandu că Republica Moldova va beneficia, în continuare, de sprijinul Germaniei.

”Avem o cooperare de succes, care se axează, în primul rînd, pe crearea infrastructurii la nivel local. Este vorba despre proiecte de investiţii urgente privind managementul deşeurilor şi alimentarea cu apă potabilă. ”, a declarat Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei.

Astăzi Maia Sandu şi preşedintele Germaniei vor sădi câte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău. Cei doi şefi de state s-au mai întâlnit, în luna mai, când preşedintele Sandu a fost în Germania.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri