-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Maia Sandu s-a întâlnit cu părinții femeii cu 5 copii, care face pușcărie pentru o datorie

Must read

Comentarii recente

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu părinții Nataliei Ursachi, mama celor 5 copii condamnată la închisoare după ce nu și-a achitat datoria, și cu avocatul acesteia, Iulian Rusanovschi. La discuție a participat și Ion Guzun, președintele Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate, și Lilia Tonu, șefa Direcției juridice din cadrul Președinției.

Potrivit Sorinei Ștefârța, purtătoarei de cuvânt a Președintei, în următoarele zile Maia Sandu va discuta cu membrii Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate pentru a examina suplimentar subiectul. Precizările au venit după ce mama Nataliei a anunțat că a fost chemată la Președinție.

„Ne-a spus că nu a citit dosarul, nu a știut că are 5 copii, nu a știut multe puncte. Avocatul Iulian i le-a pus pe masă, ca să vadă cum lucrează Procuratura noastră. Și a spus că într-o săptămâna vor cerceta și într-o săptămână ne va spune răspunsul. Tragem nădejde. Cred că are putere să facă ceva”, a spus mama Nataliei.

Președinta țării, Maia Sandu, ar fi respins cererea de grațiere a mamei cu 5 copii, din Drochia, care a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru că nu a restituit un credit. Informația a fost făcută publică de către avocatul Iulian Rusanovschi, care a spus că „este trist faptul că președinta nu a intervenit în acest act de injustiție”.

„Nu a fost întrunită condiția recuperării prejudiciului, asta este o normă care este impusă de lege pentru care orice persoană care solicită grațierea să aibă la acel moment toate datoriile stinse față de partea vătămată. Nu a fost întrunită nici condiția recunoașterii vinovăției. Ursachi Natalia nu și-a recunoscut vina. În aceste condiții Comisia a considerat inoportună recomandarea grațierii”. Explicațiile au fost oferite de Ion Guzun, președintele Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate, pe marginea cazului mamei cu 5 copii din Drochia, condamnată pentru că nu a întors un credit. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri