0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Maia Sandu micșorează numărul de posturi în cadrul Aparatului Președintelui, în timp ce bugetul instituției a fost majorat cu 2 milioane de lei pentru „cheltuieli de personal”

Must read

Comentarii recente

Numărul de posturi în cadrul Aparatului Președintelui R. Moldova Maia Sandu a fost micșorat. A fost modificată și structura Aparatului Președintelui. Un decret în acest sens a fost semnat de Maia Sandu la data de 15 octombrie 2021.

Conform decretului, personalul-limită în cadrul Aparatului Președintelui va fi de 150 posturi. În acest sens Maia Sandu a abrogat Decretul semnat pe 11 februarie 2021, conform căruia personalul-limită era în număr de 163 posturi. 

În noua structură a Aparatului președintelui au fost făcute modificări la Cabinetul Președintelui Republicii Moldova. Conform documentului acesta nu va avea consilieri și asistenți.

La direcția juridică a fost modificată Secția cetățenie, grațiere. Conform documentului, direcția se va ocupa și de distincțiile de stat, astfel fiind eliminat Serviciul distincții de stat.

Direcția comunicare și protocol a fost transformată în Direcția informare și comunicare cu mass-media, iar secțiile din fosta direcție, Comunicare cu mass-media și Relații instituționale și de protocol, au fost eliminate.

În schimb, apar două secții la Direcția relații externe și protocol: Secția relații externe și Secția protocol.

Conform decretului, Direcția relații cu cetățenii și controlul examinării petițiilor se tranformă în Direcția petiții și audiență.

Amintim că, bugetul Președinției a fost majorat cu 2 milioane de lei, după ce parlamentarii au votat pe 14 octombrie, recent, modificările la Legea bugetului de stat pentru anul 2021. Luat la întrebări de către deputații BCS, încă în ședința trecută, ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a explicat că banii sunt preconizați pentru „cheltuieli de personal”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri