-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Maia Sandu, mesaj după vestea privind trecerea în neființă a artistei Valentina Rusu-Ciobanu: „Blândă, bună, cu zâmbet discret, artista a fost martora unui secol zbuciumat de istorie a acestui pământ, pe care l-a pictat simplu, în culori luminoase și clare”

Must read

Comentarii recente

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj privind vestea trecerii în neființă a artistei Valentina Rusu-Ciobanu. Președintele remarcă faptul că odată cu trecerea sa în neființă R. Moldova a pierdut un stâlp al artei sale naționale. Totodată, Maia Sandu a transmit condoleanțe familiei pictoriței și celor apropiați.

„Am primit cu multă tristețe vestea trecerii în neființă a artistei Valentina Rusu-Ciobanu. Inegalabila pictoriță a plecat dintre noi la doar câteva zile după împlinirea vârstei de 101 ani. Blândă, bună, cu zâmbet discret, artista a fost martora unui secol zbuciumat de istorie a acestui pământ, pe care l-a pictat simplu, în culori luminoase și clare. Performanța sa artistică și libertatea cu care a creat reprezintă un model la care ne putem raporta cu toții. Moldova a pierdut un stâlp al artei sale naționale. Suntem cu toții norocoși că am trăit în veacul Valentinei Rusu-Ciobanu. Sincere condoleanțe familiei, fiului Lică Sainciuc, celor apropiați, tuturor celor care au iubit-o și i-au apreciat arta și creația”, se arată în mesajul președintelui, publicat pe Facebook. 

Valentina Rusu-Ciobanu s-a stins din viață ieri, 1 noeimbrie 2021, la doar câteva zile după ce a împlinit 101 ani.

Valentina Rusu-Ciobanu este considerată de criticii de artă drept un geniu al culturii basarabene care lasă moștenire un patrimoniu de o valoare incontestabilă, plină de semnificație spirituală pentru spațiul cultural românesc. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri