6.2 C
Chișinău
vineri, 24 martie, 2023

Maia Sandu, mesaj de Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria de Prelucrare: Trebuie să modernizăm sectorul, să investim în tehnologii

Must read

Comentarii recente

Președinta țării Maia Sandu a adresat un mesaj oamenilor care muncesc pentru a hrăni toată țara de Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria de Prelucrare.

„Dacă, astăzi, ne putem bucura de o bucată de pâine pe masă, este datorită efortului și sacrificiului dumneavoastră”, afirmă Maia Sandu.

„Republica Moldova și-a câștigat de ani buni renumele de țară agrară. Oamenii din multe țări știu și apreciază gustul merelor și prunelor noastre, nucile noastre pot fi găsite pe rafturile celor mai mari magazine europene, iar vinurile câștigă medalii la cele mai importante concursuri mondiale. Dar pentru a ne păstra acest renume și a-l face să lucreze în beneficiul țării, trebuie să modernizăm sectorul. Să investim în tehnologii, pentru a face agricultura mai durabilă și mai rezistentă la schimbarea climei, și să creștem industria de prelucrare pentru a răspunde nevoilor agricultorilor.

Nu va fi un proces simplu nici pentru stat, nici pentru fermieri. Vom avea nevoie și de investiții, și de oameni dedicați pentru a reuși. Dar este singura cale pentru a avea o agricultură care să răspundă standardelor actuale de calitate, să exporte pe marile piețe ale lumii, iar astfel să fie mai profitabilă și să asigure bunăstarea angajaților săi. Sunt convinsă că putem să parcurgem acest drum împreună. La mulți ani!”, se menționează în mesajul publicat pe facebook de către Maia Sandu.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri