-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Maia Sandu, mesaj de „consolidare” pentru cetățeni după majorarea tarifului la gazul natural: „Creșterea semnificativă a prețurilor la gaze pe piața internațională este o povară grea pentru toți”

Must read

Comentarii recente

Președinta Maia Sandu îndeamnă cetățenii la consolidare după majorarea tarifului la gazul natural de către ANRE, la solicitarea S.A. Moldovagaz, afirmând că acestea ar fi fost rificate din cauza „creșterii semnificative a prețurilor la gaze pe piața internațională.

„Creșterea semnificativă a prețurilor la gaze pe piața internațională este o povară grea pentru toți, dar mai ales pentru țara noastră, din cauza veniturilor modeste ale majorității oamenilor, dar și a ineficienței energetice a economiei noastre. Oamenii sunt îngrijorați pe bună dreptate de consecințele scumpirilor.

În această situație, statul trebuie să intervină pentru a sprijini cele mai vulnerabile categorii. Guvernul a anunțat că va compensa parțial costul facturii la gaze pentru toți consumatorii casnici, peste 746.000 de gospodării.

Peste 300.000 de familii nevoiașe vor primi ajutor pentru perioada rece a anului, care a fost majorat de la 500 până la 700 de lei. Totodată, 222.000 de consumatori casnici din zonele cu încălzire centralizată din Chișinău și Bălți vor beneficia de compensații parțiale, de până la 450 de lei, pentru creșterea prețului la agentul termic.Pentru a acoperi acest efort, din bugetul public vor fi alocați aproximativ 1,6 miliarde de lei. E o sumă semnificativă, dar necesară pentru a proteja cetățenii noștri. Dacă rămânem solidari și avem grijă unii de alții, vom trece cu bine peste această perioadă dificilă,” a scris președinta pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, ieri, 10 noiembrie, Guvernul a anunțat că va compensa parțial costul facturii la gaz pentru toți consumatorii casnici, peste 746.000 de gospodării. Astfel, peste 300.000 de familii nevoiașe vor primi ajutor pentru perioada rece a anului, îndemnizație, care a fost majorată de la 500 de lei până la 700 de lei.

Totodată, 222.000 de consumatori casnici din zonele cu încălzire centralizată din Chișinău și Bălți vor beneficia de compensații parțiale, de până la 450 de lei, pentru creșterea prețului la agentul termic. Pentru a acoperi acest efort, din bugetul public vor fi alocați aproximativ 1,6 miliarde de lei.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri