„Se pregătește o alianță dintre PD care nu are sprijin popular, dar care își dorește să rămână la putere, și PSRM care are un anumit sprijin popular. E acea divizare pe care o avem în continuare în societate între cetățenii care cred că democrația e de vină pentru sărăcie, corupție, migrație, ei cred că cineva ca Putin trebuie să vină să le facă ordine în țară; și cetățenii care, în pofida decepțiilor pe care le-au trăit cu guvernările care și-au zis proeuropene, dar care au furat și au comis abuzuri, cred în continuare în democrație, într-o societate liberă și optează pentru un parcurs proeuropean al țării”, a declarat Maia Sandu.

„Cel mai grav este că PD continuă să discrediteze agenda proeuropeană a RM în ochii propriilor cetățeni, prin asta ajutând enorm regimul de la Kremlin, în situația în care cetățenii se întreabă ce fel de guvernare proeuropeană e asta care ne fură, ne alungă de acasă. PD continuă se speculeze pe sprijinul Occidentului, mai ales pe sprijinul României și al SUA. E mai greu pentru ei să speculeze pe sprijinul UE, după recentele mesajele foarte dure de la Bruxelles după anularea alegerilor din Chișinău. Există o anumită percepție că regimul de la Chișinău este sprijinit de București și într-o oarecare măsură de SUA, cu toate că am văzut mesaje foarte dure de la Washington”, a continuat președinta PAS.

În toată această perioadă, a continuat Maia Sandu, PAS și Platforma DA, partidele proeuropene de opoziție, au fost ținta principală de atac al PD.

„De cealaltă parte, PSRM se bucură de cele mai bune condiții pentru a-și crește partidul, pentru a-și face campanie electorală, deci ei trăiesc în democrație. Noi cei din opoziție, societatea civilă, presa independentă suntem supuși unor atacuri fără precedent”, a menționat președinta PAS.

„Solicităm sprijinul autorităților din România pentru a transmite mesaje clare pentru această guvernare. E nevoie ca ei să respecte caracterul democratic al alegerilor. Dacă cineva care are 4% în sondaje crede că după alegeri va putea spune că a câștigat și poate forma Guvernul și va fi liniște, greșește. Ca să nu ajungem într-o situație tensionată avem nevoie de alegeri libere și corecte,în rest noi o să ne facem treaba”, a mai spus Maia Sandu.

Sursa:jurnal.md