8.6 C
Chișinău
joi, 2 decembrie, 2021

Maia Sandu, la 100 de ani de la înființarea Teatrului Național din Chișinău: Am mulțumit României, încă o dată, pentru sprijinul acordat proiectelor culturale din Republica Moldova

Must read

Comentarii recente

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a marcat miercuri, 6 octombrie 2021, alături de actorii, regizorii și lucrătorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” cei 100 de ani de la înființarea Teatrului Național din Chișinău, prima instituție teatrală de expresie română din Basarabia și nava pilot a spațiului cultural dintre Prut și Nistru.

În context, șeful statului a declarat că Teatrul Național este un adevărat simbol și este onorată că evenimentele dedicate acestui jubileu se desfășoară sub egida Președinției Republicii Moldova.

„M-am bucurat că, la 27 martie, și Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat acestei inițiative, prilej cu care, încă o dată, am mulțumit României pentru sprijinul acordat proiectelor culturale din Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu în cadrul evenimentului.

Totodată, președintele a menționat că scena Naționalului din Chișinău, pereții lui poartă memoria a generații întregi de figuri legendare, care au făcut istorie și au schimbat istoria.

„Dovadă este și retrospectiva unui secol de teatru, pe care ne-au oferit-o actorii de la „Mihai Eminescu”. Mi-am exprimat respectul pentru înaintașii artei teatrale din Moldova, dar și pentru efortul și talentul echipei de astăzi a Teatrului Național. Le-am mulțumit pentru dedicație și, în semn de apreciere, am conferit câteva titluri onorifice unor nume notorii ale acestui teatru. Sunt nume care, cu siguranță, vor rămâne gravate în istoria scenei naționale. La mulți ani de succes, Teatrul Național „Mihai Eminescu”!”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că Teatrul Național din Chişinău, prima instituție teatrală de expresie română din Basarabia, al cărei succesor de drept este actualul Teatru Național „Mihai Eminescu” de la Chișinău, a fost inaugurat oficial la 6 octombrie 1921.

Cu ocazia acestui jubileu pe tot parcursul anului 2021 sunt organizate o serie de evenimente culturale. Programul Anul Centenar 2021 al Teatrului „Mihai Eminescu” din Chişinău se desfăşoară sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu şi cel al preşedintelui României, Klaus Iohannis.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri