4.1 C
Chișinău
vineri, 3 decembrie, 2021

Maia Sandu explică de ce prețurile de achiziție a gazelor nu sunt publicate: Cei care participă la licitație se vor orienta la acestea și nu vor veni cu ofertă mai mică

Must read

Comentarii recente

Președinta, Maia Sandu, a venit cu unele explicații privitor la prețurile pentru achiziția gazelor naturale: „prețurile de achiziție sunt prețuri de piață și le puteți verifica”, iar suma exactă nu este anunțată pentru că „cei care vin cu oferta se vor orienta la acesta și nu vor veni cu oferte mai mici.

„Guvernul a explicat acest lucru și pot să repet și eu aici explicația. Guvernul a spus că prețurile de achiziție sunt prețuri de piață și le puteți verifica, care sunt acestea. De ce nu spune cifra exactă? N-o spune pentru că Guvernul continuă să facă achiziții și în momentul în care ar anunța prețul câștigător astăzi, toți cei care vin cu oferta mâine sau poimâine se vor orienta la acest preț și nu vor veni cu o ofertă mai mică. În următoarele săptămâni, pentru a nu provoca situația când se oprește prețul la un nivel și nu vin oferte mai mici și prețul mai ieftin, Guvernul va continua să spună că este preț de piață.

După ce se schimbă prețul de piață, peste câteva săptămâni, Guvernul o să vă poată să vă ofere toată informația: cât s-a cumpărat și la ce preț”, a precizat Maia Sandu.

Președinta, Maia Sandu, a declarat în cadrul conferinței de presă de astăzi că a avut mai multe discuții telefonice cu Dmitrii Kozak, „pentru a facilita discuțiile pe marginea semnării în condiții acceptabile a unui contract dintre Moldova Gaz și Gazprom”.

Președinta Maia Sandu a făcut declarații după ședința Consiliului Suprem de Securitate unde a fost examinată situația privind aprovizionarea cu gaze naturale a țării. Aceasta a declarat că ne aflăm în această situația de criză din cauza guvernărilor din ultimii 30 de ani care nu au făcut nimic pentru a asigura independența energetică a țării.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri