22.2 C
Chișinău
luni, 15 august, 2022

Maia Sandu, despre desemnarea lui Zumbreanu la şefia CNA: „Plahotniuc numește în funcții oameni după chipul și asemănarea sa”

Must read

Comentarii recente

Oligarhul și liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc numește în funcții oameni după chipul și asemănarea sa. Așa a comentat lidera PAS, Maia Sandu, desemnarea de către Comisia juridică, numiri şi imunități a actualului șef al direcției generale urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, la conducerea instituției.

„’Lupta’ împotriva corupției continuă… Plahotniuc numește în funcții oameni după chipul și asemănarea sa. Implicat în cel puțin trei dosare condamnate la CEDO, care au prejudiciat Republica Moldova cu milioane de euro, Zumbreanu este răsplătit de guvernare în stilul cu care ne-a obișnuit. Partidul Democrat, ca de fiecare dată, mimează niște proceduri democratice, dar, de fapt, numește în funcții oameni implicați în scheme dubioase. Doar cu astfel de oameni PD își poate continua regimul polițienesc, de protejare a hoților și sărăcire a țării”, a reacţionat Sandu.

În context, aceasta a condamnat gestul membrilor Comisiei juridice, numiri şi imunități de a-l desemna pe Zumbreanu la şefia CNA.

„Rușine, Raisa Apolschi, Anatolie Zagorodnîi, Anghel Agache, Eugen Bodarev, Corneliu Padnevici, Sergiu Sârbu, Igor Vremea! Vinovăția voastră este la fel de mare ca a lui Plahotniuc pentru starea gravă în care ați adus Republica Moldova”, a adăugat Maia Sandu.

Actualul șef al direcției generale urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, este la un pas de a conduce instituția. Candidatura acestuia a fost aleasă de Comisia juridică, numiri şi imunități și va fi pusă la vot în Parlament. Zumbreanu va prelua fotoliul lui Viorel Chetraru și va conduce în următorii cinci ani instituția dacă va acumula majoritatea voturilor în Legislativ, chiar dacă are o carieră controversată.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

3 COMENTARII

 1. KROLL UNUL, KROLL DOI (1)
  ADĂ-NE MILIARDUL ÎNAPOI!

  Raportul Kroll II dezvaluie că cel puțin 75 de companii controlate de grupul Shor au participat la furtul miliardului, transferând banii obținuți drept credite de la Banca Socială, Banca de Economii și UniBank în conturi din Letonia.

  Jurnaliștii de investigație susțin că fondurile au fost transferate în special în conturile bancare deschise în două bănci din Letonia, înainte de a fi spălate printr-o rețea de aproximativ 100 de conturi bancare corporative din aceeași țară, potrivit informațiilor care apar în raportul Kroll II.

  De asemenea, cele mai multe conturi au fost deschise pe numele unor companii înregistrate în Marea Britanie, Belize și Panama.

  Majoritatea fondurilor s-au întors în țară pentru a plăti expunerile de credit existente și pentru a crea impresia că au constituit împrumuturi corportaive veritabile. Potrivit acelorași surse, sumele fraudate au ajuns în mare parte la alte bănci din Republica Moldova.

  BEM (Banca de Economii din Moldova) – aproximativ 185 milioane dolari, Cipru – 63 milioane dolari, China ăi Hong Kong – 61 milioane dolari și Elveția – 23 milioane. Aproximativ 200 de milioane de dolari SUA au fost transferați pe conturile mai multor bănci din Letonia, unde au fost spălate în continuare printr-un mecanism complex. Reprezentanții companiei Kroll preconizează că etapa de
  recuperare a banilor fraudați va dura minim de la 18 luni, până la doi ani.

 2. CE STUDII ARE AUTORUL JAFULUII SECOLULUI DIN REPUBLICA MOLDOVA ESCROCUL ILAN SHOR?

  Am căutat atent în enciclopedia liberă Wikipedia, unde se spune că într-un interviu acordat revistei VIP Magazin, Ilan Șor a spus că la vârsta de 13 ani avea deja prima afacere proprie – trei magazine de telefoane mobile, iar la 16 ani deținea o minitipografie. La vârsta de 14 ani a căpătat prima sa mașină, un Peugeot 406. Despre studiile viitorului autor la numai 28 de ani al jafului secolului în Republica Moldova
  absolut nimic.

  Mai caut cu îndârgire moldovenească pe Internet: „Alesul cântăreţei Jasmin, Ilan Shor s-a născut la Tel-Aviv, dar la vârsta de doi ani, a fost adus la Chişinău. S-a lansat
  în afaceri la 15 ani”. Dar ce-a făcut până la 15 ani? A locuit la Chișinău, dar a umblat la școală și în ce școală? Sau s-a lansat în afaceri analfabet?

  La cei 24 de ani împliniți „moldoveanul” Ilan Shor este un înstărit om de afaceri, conduce compania „Dufremol”, dar şi alte firme moştenite de la tatăl său și se căsătorește cu cântăreaţa din Rusia Jasmin cu nouă ani mai în vârstă ca el, pe numele adevărat Sara Manahimova. Din nou nimic despre școală, bacalaureat, universitate. Cât despre chestia asta cu „moldoveanul” Ilan Shor, știm noi despre ce fel de „moldovean” merge vorba.

  Când împlinisem 24 de ani, terminasem pe aproape foarte bine școala medie moldovenească №1 din orașul Bălți, terminasem cu succes Universitatea de Stat din Chișinău și lucrasem deja 3 ani ca electronist într-o uzină mare din Chișinău. Apartament n-aveam și la căsătorie nici nu îndrăzneam să mă gândesc. Spre deosebire de Ilan Shor eram și sunt moldovean fără ghilimele, răzeși pur sânge. Viața a fost dură cu mine și am fost nevoit să mai absolvesc un institut electrotehnic din afara Moldovei.

  Jasmin soția lui Ilan Shor îl caracterizează în felul următor: “Ne-am întâlnit în nişte circumstanţe care nu erau nici pe departe romantice. La început, nici nu mi-am dat seama că l-am întâlnit pe barbatul visurilor mele. Dar am observat cât este de bine determinat în tot ceea ce face, afacerist şi de nădejde. Într-o clipită, găsea soluţii pentru orice problemă. La nici 25 de ani împliniţi, Ilan este un bărbat atât de bine format din toate punctele de vedere, încât nici nu simt că este mai tânăr.” Despre faptul că într-o clipită găsea orice soluții, mă rog la banii lui, nici nu-i de mirare, iar despre studii evreicei Jasmin, de asemenea la banii lui, îi păsa în ultimul rând.

  Am mai răscolit mult prin Internet în speranța de a da de informații despre studiile autorului jafului secolului din cele trei bănci din Republica Moldova: BEM (Banca de
  Economii), Banca Socială și UniBank escrocul Ilan Shor, nădăjduind să aflu măcar ceva despre studiile acestuia și așa și n-am mai găsit nimic. Este totul în Internet despre
  „moldovănașul” Ilan Shor, dar despre studiile lui nu-i nimic. A avut învățător particular? A absolvit vreo Universitate particulară? L-a școlit cineva cum să jefuiască băncile
  moldovenești? Nimic, dar absolut nimic, ca și cum ar fi un secret păstrat cu sfințenie de escroc și de apropiații lui din evreime.

 3. TROICA BANDIȚEASCĂ VLAD PLAHOTNIUK, IURIE LEANCĂ ȘI ILAN SHOR O ATACĂ PE DNA MAIA SANDU

  Liderul PAS, Dna Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că potrivit raportului Kroll 2 Ilan Șor este cel care a pus în aplicare schema de fraudare a sistemului bancar din ţara
  noastră. Potrivit ei, decizia de garantare a creditelor de urgență pentru Banca de economii, Banca socială şi Unibank, luată de Guvernul condus atunci de Iurie Leancă, ar fi permis să îndatoreze băncile şi mai mult.

  La rândul său, Iurie Leancă susţine că decizia luată în 2014 era singura soluţie de a evita criza din sistem, adică fără decizia de garantare a creditelor de urgență pentru cele trei
  bănci fraudate de escrocul Ilan Shor, acesta n-ar fi avut de unde fura și culmea tâmpeniei (!) ar fi provocat daune fatale deponențiilor și ar fi dus la o criză financiară de proporții.

  Fostul foarte simplu prim ministru Iurie Leancă continuie să emită tâmpeniile sale după ce pantalonii plini din 2014 încă nu s-au uscat: „Tot felul de prieteni şi neprieteni, critici, mari specialişti în domeniul bancar s-au lansat imediat în tot felul de speculaţii, în tot felul de manipulări, aceasta garanţie nu are alternative, că în ultimile 30 de ani guvernele au procedat exact în aceeaşi manieră în 140 de cazuri.”

  Vreau să-i aduc aminte debilului foarte simplu prim ministru Iurie Leancă, că niciodată în ultimii 30 niciodată din băncile din Republica Moldova nu s-a furat nici măcar un dolar, iar sub conducerea lui debilă în nici doi ani s-au furat peste un miliard de dolari. Apropo, urmănd raționamentul lui debil, dacă de fiecare dată din cele 140 de ori, în care după cum spune el, că s-a procedat exact la fel, s-ar fi estorcat în total suma uriașă de peste 140 miliarde de dolari, sumă care poate fi imaginată numai de mintea lui bolnavă.

  Minciunosul uzurpator Plahotniuk o învinuiește pe Dna Maia Sandu: „Maia Sandu a participat în Guvernul Leancă şi a votat şi ea pentru aceste garanţii bancare.” În același timp uzurpatorul minciunos Plahotniuk îl promovează pe fostul prim ministru, șeful de atunci al Dnei Maia Sandu, Iurie Leancă vicepremier pentru Integrare Europeană.

  Trebuie de înțeles, că Dna Maia Sandu ocupa în anul 2014 în guvernul condus Iurie Leancă postul de ministru al Educației și decizia de garantare a creditelor de urgență pentru Banca de economii, Banca socială şi Unibank, luată de Guvern practic nu avea nici o legătură cu Dna Maia Sandu. Această decizie putea fi influiențată cât de cât de dl Anatol Arapu, ministrul Finanțelor și de dl Andrian Candu, vice prim ministrul și ministrul Economiei, dar totuși decizia a fost luată la propunerea și insistența celui mai simplu prim ministru din istoria Republicii Moldova, Iurie Leancă. Toată esența minciunoasă și speculantă a propagandei uzurpatorului Plahotniuk iese la suprafață când el nu spune nici un cuvânt despre Anatol Arapu și Andrian Candu, dar se năpustește
  asupra Dnei Maia Sandu.

  Obrăznicia și cinismul evreului escroc Ilan Shor, care fost principalul autor și benificiar al jafului secolului este fără margini, când spune: „Vreau să-i aduc sincere mulțumiri Maiei Sandu pentru votul de susținere a acordării garanțiilor de stat la cererea Băncii Naționale. Acest vot a ajutat deponenții și a prevenit o criză financiară. Deși acum îi pare rău de fapta ei, Maia Sandu a făcut o treabă bună atunci când a ridicat mâna și a votat.” Evreul agramat, care n-a
  susținut nici măcar bacalaureatul și a furat peste un miliard de dolari din averea poporului moldovenesc, acum î-și permite să facă haz de necaz din nenorocirea noastră, fiind condamnat la 7,5 ani închisoare, n-a întors nici un ban din miliardul furat și n-a stat nici o zi la închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri