14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Maia Sandu despre decizia Academiei de Științe de a-l desemna pe Avornic la CSP: Este o sfidare a intențiilor noastre de reformare a justiției

Must read

Comentarii recente

„Este o sfidare a intențiilor noastre de reformare a justiției”. Așa a comentat președinta țării, Maia Sandu, decizia Academiei de Științe a Moldovei de a-l desemna pe Gheorghe Avornic, fost avocat al lui Vlad Plahotniuc, în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din partea societății civile.

„E sunt foarte dezamăgită, nu știu ce a fost asta, dar e o sfidare a acțiunilor noastre de curățare a justiției”, a declarat Maia Sandu în cadrul ediției de aseară a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8

Gheorghe Avornic, despre care presa a scris că este avocatul ex-liderului PDM, Vlad Plahotniuc, a fost desemnat de Academia de Științe a Moldovei în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din partea societății civile. 

Decizia l-a revoltat și pe ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care a amintit că legea prevede ca astfel de candidați să aibă o reputație ireproșabilă.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri