-2.3 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Maia Sandu despre ajutorul de 745 de milioane oferit de UE R. Moldova: „Banii oferiţi acum de UE vor merge în bugetul de stat, pentru cele mai urgente necesităţi”

Must read

Comentarii recente

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu salută decizia Uniunii Europene de a acorda Republicii Moldova circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil.

„Salut decizia Uniunii Europene de a acorda Republicii Moldova circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil. Suma este parte a Planului de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, susţinere din partea UE pentru următorii trei ani. Sprijinul UE vine după o lungă perioadă de îngheţ a asistenţei europene, cauzat de fostele guvernări. Aşa cum am promis în campania electorală, am reuşit să relansăm dialogul politic cu Uniunea Europeană şi să reluăm asistenţa financiară. Republica Moldova recâştigă, pas cu pas, încrederea partenerilor strategici. Acest sprijin european este şi un semnal de încurajare pentru noua echipă guvernamentală în angajamentul ei de a curăţa instituţiile, a combate corupţia şi a lansa programe de dezvoltare a ţării. Banii oferiţi acum de UE vor merge în bugetul de stat, pentru cele mai urgente necesităţi, inclusiv pentru combaterea Covid-19 şi susţinerea economică a întreprinderilor afectate de pandemie. Este un ajutor substanţial şi suntem recunoscători pentru el.”

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri