4.1 C
Chișinău
vineri, 3 decembrie, 2021

Maia Sandu cere mai multă transparență pe marginea dosarului lui Stoianoglo: Comiterea oricăror abuzuri este inadmisibilă

Must read

Comentarii recente

Președinta Maia Sandu vine cu un îndemn către procurori să respecte legea și șă nu tăinuiască informații pe cazul reținerii procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Maia Sandu a venit cu un îndemn pentru procurori să ofere mai multă „claritate în procesele care au loc acum în cadrul Procuraturii Generale și în acțiunile întreprinse de procurori”.

„Cer Procuraturii să informeze societatea plenar și la timp despre procedurile aplicate în cazul lui Alexandr Stoianoglo, despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum și despre alte măsuri cerute de procurorul de caz, cu respectarea strictă a legii. În acest caz, ca și în toate celelalte, este nevoie de maximă transparență. Tăinuirea oricăror informații și comiterea oricăror abuzuri este inadmisibilă. Cazul procurorului general Alexandr Stoianoglo este unul de interes major pentru întreaga societate și trebuie să ne asigurăm că e tratat cu maximă responsabilitate. Tocmai de aceea, avem nevoie de mai multă claritate în procesele care au loc acum în cadrul Procuraturii Generale și în acțiunile întreprinse de procurori. Încrederea cetățenilor în această instituție depinde atât de eficiența activității ei, cât și de corectitudinea și transparența procedurilor”, scrie președinta Republicii Moldova.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri