18.9 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Maia Sandu: Blocul ACUM Platforma DA și PAS nu va face coaliție în viitorul Parlament nici cu PD, nici cu PSRM

Must read

Comentarii recente

Dacă alegerile parlamentare de duminică se desfășurau liber și corect, atunci situația în următorul legislativ arăta cu totul altfel.

Declarația aparține copreședintei blocului electoral ACUM DA PAS, Maia Sandu. Potrivit ei, blocul ACUM a fost „furat” de voturi atât în ziua alegerilor, cât și înainte de campania electorală în sine – prin toate denigrările și falsurile lansate la adresa lui, transmite IPN.

„Oamenii au fost forțați să ia decizii despre vot în baza falsurilor sau în baza pomenilor electorale”, a declarat Maia Sandu la TV8.

Totodată, Maia Sandu susține că blocul ACUM DA PAS nu va face coaliție în viitorul Parlament nici cu Partidul Democrat, nici cu Partidul Socialiștilor. Potrivit ei, blocul nu poate să-și schimbe retorica pe care a avut-o în campania electorală când a declarat ferm că nu va face alianță cu niciuna dintre cele două formațiuni. În plus, a semnat și un angajament în acest sens.

Noi venim cu niște legi care să elibereze instituțiile statului din captivitate, legi care sunt pentru cetățeni. Și dacă mai sunt și alți oameni cu cât de puțină responsabilitate în Parlament, aceste legi o să treacă, dacă nu sunt, asta e”, spune copreședinta blocului.

În viitorul Parlament, Maia Sandu spune că va înainta inclusiv proiecte privind declararea situației excepționale în sistemul organelor de drept prin care se va recunoaște captivitatea judecătorilor și procurorilor, a tuturor organelor de drept și necesitatea eliberării tuturor acestor instituții prin măsuri extraordinare.

Rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare, desfășurate în data de 24 februarie 2019, după prelucrarea a 100% din procesele-verbale, arată că Partidul Socialiștilor a obținut 35 de mandate de deputat, Partidul Democrat – 30, blocul electoral ACUM – 26 de mandate, iar Partidul „Șor” – 7. Totodată, în Parlament au acces trei candidați independenți.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. ȘMECHERIILE TALPEI IADULUI DE MOLDOVA PLAHOTNIUK

    Întrarea în coaliție cu Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk pentru Blocul ACUM ar însemna MOARTE. Așa cum a însemnat MOARTE pentru PLDM și PL. Așa, că coaliția între PD-ul Talpei Iadului de Moldova Plahotniuk și Blocul ACUM este absolut exclusă.

    Talpa Iadului Plahotniuk are majoritatea în Parlament și fără Blocul ACUM. 30 mandate PDM, 7 mandate ale harharului hoț Șor, 3 mandate ale “independenților” fac 40 de mandate. Cele 11 mandate care nu se ajung vor fi cumpărate de Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk de la Dodon.

    Și numai să încerce Dodon să nu le vândă. Bani de la Șor a luat? A luat! Prima tovarășă Galina cu fondul cela al ei de “binefacere” a furat Găina? A furat-o! Sunt sigur, că Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk mai are o sumedenie de materiale compromițătoare despre Dodon, încât poate să-l pună la închisoare pe viață.

    În realitate Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk are nevoie de Blocul ACUM NUMAI PENTRU A PĂCĂLI BRUXELUL și a obține FONDURI EUROPENE. Pentru majoritate în Parlament n-are nevoie, deoarece majoritatea o are și fără Blocul ACUM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri