-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Maia Sandu a promulgat legea prin care deputații au decis reîntoarcerea Companiei ”Teleradio-Moldova” sub control parlamentar

Must read

Comentarii recente

Mandatul tuturor membrilor Consiliului de supraveghere și dezvoltare și al directorului general al Companiei „Teleradio-Moldova” a încetat astăzi după ce în Monitorul Oficial a fost publicat decretul de promulgare.

Potrivit documentului publicat, Guvernul, în termen de 3 luni de la data publicării prezentei legi, va prezenta Parlamentului propuneri pentru aducerea legislației în vigoare în concordanță cu prezenta lege și va aduce actele sale normative în concordanță cu prezenta lege, anunță Moldpres.

În ședința de ieri, aleșii poporului au decis reîntoarcerea Companiei ”Teleradio-Moldova” sub control parlamentar.

O altă modificare operată în lege prevede revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului (CA), pentru a institui o claritate și o reprezentare proporțională în procesul de desemnare a candidaților la funcția de membru în aceste consilii.

Totodată, proiectul de lege stipulează ca membrii CA să fie demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri