25 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Mai multe trasee naționale, BLOCATE. Fermierii protestează pentru a-şi revendica drepturile

Must read

Comentarii recente

traseu blocatMai multe trasee naționale au fost astăzi blocate de fermieri, în semn de nemulțumire că revendicările lor nu au fost satisfăcute. Potrivit preşedintelui Uniunii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli, Alexandru Slusari, acțiunea de protest va dura o oră. În pozele de mai jos vedeți cum a fost blocat traseul Chișinău-Orhei.

Printre solicitările fermierilor se numărăr suplinirea fondului de subvenționare pentru anul curent până la 1,2 mlrd. lei, deblocarea procesului de creditare în agricultură şi micşorarea dobânzilor de creditare.

De asemenea, ei solicită alocarea sprijinului financiar tuturor producătorilor de fructe careau livrat mere întreprinderilor de procesare în toamna anului 2014; funcționarea creditului polonez; precum și demonopolizarea pieţei produselor petroliere.

,,Din păcate, încercările noastre de a găsi soluții rezonabile la situațiacare s¬a creat în agricultură au fost ignorate de către Guvern și Parlament, care continua să compromită cursul European între agricultori. Am ajuns în situația când mai mulţi agricultorii nu pot să¬și cultive terenurile din lipsă de mijloace. Prețurile la motorină, îngrășăminte, semințe, piese de schimb sunt exagerate, în schimb preţurile la producția agricolă stagnează”, se spune într-un comunicat al organizațiilor de fermieri.

Acțiunile de protest sunt organizate de Federația Națională a Fermierilor din R. Moldova, Asociația Republicană a Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Federația Națională a Agricultorilor ,,AGROinform”, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova-Fruct”.

Sursa:agora.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri