15.6 C
Chișinău
duminică, 2 octombrie, 2022

Magiunul de prune Topoloveni, premiat la Great Taste Awards 2015

Must read

Comentarii recente

great magiunMagiunul de prune Topoloveni, produs de SONIMPEX TOPOLOVENI a fost premiat cu o Stea de Aur la Great Taste Awards 2015, competiție organizată în Marea Britanie. Sonimpex Topoloveni demonstrează , din nou, că produsul MAGIUN din PRUNE TOPOLOVENI, este un aliment funcțional, cu o înaltă calitate nutrițională, anul acesta fiind verificat de un juriu alcătuit din 450 de specialiști.

Great Taste Awards este cea mai mare competiție internațională dedicată produselor alimentare și băuturilor, juriul fiind format din chefi cu stele Michelin, jurnaliști de specialitate și retaileri.

Degustarea produselor se face în mai multe etape, pe parcursul a patru luni—din aprilie până în iulie. Juriul internațional a apreciat aroma intensă a produsului cât și faptul că este dulce, fără să aibă zahăr adăugat. ‘Este inovator, un produs simplu și onest’, se arată în concluziile juriului. Recunoașterea Great Taste Award se alătură celorlalte premii naționale și internaționale primite de Magiunul de prune Topoloveni, din care amintim cele patru distincții Superior Taste Award — primite la Institutul International de Gust si Calitate din Bruxelles— din care doi ani consecutiv câte două stele Michelin pentru gust și calitate, certificarea Indicație Geografică Protejată conferită de Uniunea Europeana ca dovadă a AUTENTICITĂȚII, CALITĂȚII și TRADIȚIONALITĂȚII produsului.

După patru ani și jumătate suntem SINGURII producători din Romania acreditați de Uniunea Europeană, acreditare obținută fără a crea probleme vreuneia dintre Instituțiile din România. Sonimpex Topoloveni a pus România pe harta produselor cu o înaltă calitate. În Europa sunt aproape 1300 de produse certificate cu Indicație Geografică Protejată, Denumire de Origine Protejată sau Specialități Tradiționale Garantate. Din aprilie 2011 România are un singur produs în elita gastronomiei europene: Magiunul de prune Topoloveni produs de Sonimpex Topoloveni.

Toate aceste premii și certificări internaționale demonstrează calitatea deosebită a unui aliment funcțional românesc, care respectă rețeta autentică, de acum 101 ani.

‘Nouă, Sonimpex Topoloveni, producătorul Magiunului de prune Toploveni, această certificare europeană a calității si nenumaratele premii internationale primite de la Instituții prestigioase ne-au adus o serie de acte comerciale parazitare, de căpușare a produsului, prin practici de concurență neloială, în România. La nivel european beneficiem de fonduri, strict pentru promovare, primite de la Uniunea Europeana , în vederea extinderii comerțului alimentelor — cele 1300 , aproximativ—în afara Uniunii Europene. Fondurile europene pot fi accesate doar de către producătorii care au certificarea calității, autenticității și unicității alimentelor. În ultimii 4 ani am reușit să prezentăm minunatul Magiun de prune Topoloveni întregii lumi, ca pe o performanță a României, nu doar a noastră, Sonimpex Topoloveni’, a declarat dna Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topolovenii.

Înscrierea Magiunului de prune Topoloveni produs de noi, Sonimpex Topoloveni, la GREAT TASTE în Marea Britanie, a fost realizată de societatea domnului Nichifor Boca, căruia ii mulțumim pentru insistența dovedită ca să ne convingă să participam.

Sursa:agerpres.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri