14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

MAEIE dezamăgit de declarațiile lui Rudenco privind intenția de a consolida capacitățile așa-numitului punct consular mobil de la Tiraspol

Must read

Comentarii recente

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a comunicat că a luat notă de declarațiile făcute la 16 februarie 2022, la Tiraspol de către viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse, Andrey Rudenko în cadrul ieșirii la presă și declară că „tonalitatea și accentele mesajelor publice ale diplomatului rus trezesc o profundă dezamăgire”.

„Abordările de astăzi ale viceministrului rus contrastează cu poziția oficială a Federației Ruse privind susținerea suveranității și integrității teritoriale a țării noastre.”- se menționează în comunicatul MAEIE.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene consideră regretabile declarațiile oficialului rus privind intențiile de a consolida capacitățile așa-numitului punct consular mobil de la Tiraspol care activează fără acordul autorităților moldovenești.

„Ținem să reamintim părții ruse despre necesitatea conformării stricte cu rigorile Convențiilor de la Viena cu privire la relațiile diplomatice și relațiile consulare.”- se mai spune în comunicat.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri