-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

MAE al României reiterează solicitarea adresată Ucrainei privind recunoașterea oficială a inexistenței așa-zisei „limbi moldovenești”

Must read

Comentarii recente

MAE al României anunță într-un comunicat de presă că secretarul de stat al MAE din România, Dan Neculăescu, a reiterat solicitarea adresată deja părții ucrainene privind recunoașterea oficială a inexistenței așa-zisei „limbi moldovenești”. Solicitarea a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu adjunctul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Ihor Jovkva, cu ocazia vizitei acestuia la București.

„Secretarul de stat Dan Neculăescu a reiterat că situația drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina va rămâne o preocupare centrală pe agenda bilaterală, subliniind necesitatea soluționării durabile și eficiente a tuturor aspectelor problematice.

Secretarul de stat român a evidențiat importanța asigurării condițiilor funcționării la potențial deplin a Comisiei mixte interguvernamentale româno-ucrainene privind protecția persoanelor aparținând minorităților naționale, în așteptarea desemnării noului co-președinte și noului co-secretar de partea ucraineană. Totodată, a susținut necesitatea consultării cuprinzătoare și transparente a etnicilor români din Ucraina în raport cu deciziile care au potențialul de a afecta nivelul drepturilor lor, un exemplu în acest sens fiind proiectul noii legi ucrainene privind minoritățile naționale.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a reiterat în context solicitarea adresată deja părții ucrainene privind recunoașterea oficială a inexistenței așa-zisei „limbi moldovenești””, se arată în comunicatul emis de MAE.

În luna iunie a acestui an, și ministrul de externe român, Bogdan Aurescu, a reiterat solicitarea către Ucraina să recunoască oficial inexistența „limbii moldovenești”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri