-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Macron spune că Ucraina nu are șanse să adere la NATO

Must read

Comentarii recente

Președintele Franței, Emmanuel Macron, nu crede că Ucraina are șanse să adere la NATO și spune că o astfel de decizie ar fi percepută de Rusia ca fiind „ceva conflictual”.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, nu crede că Ucraina are șanse să adere la NATO și spune că o astfel de decizie ar fi percepută de Rusia ca fiind „ceva conflictual”. „Intrarea Ucrainei în NATO ar fi percepută de Rusia ca ceva conflictual. Nu vi-o puteţi imagina cu această Rusie”, a declarat preşedintele Macron, miercuri, într-un interviu acordat cotidianelor Le Monde, Wall Street Journal şi publicaţiei libaneze An Nahar, conform Agerpres.

„Fie că Ucraina intră sau nu în NATO – şi acesta nu este scenariul cel mai probabil – va trebui să i se acorde garanţii de securitate cu atât mai solide cu cât a fost atacată de Rusia”, a Macron. Președintele francez insistă asupra necesităţii de a acorda „garanţii de securitate” Ucrainei, dar şi Rusiei, la finalul conflictului, poziţie care i-a atras critici puternice din partea guvernului de la Kiev şi a unor ţări est-europene.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri