-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Lux şi glamour ca la procurori

Must read

Comentarii recente

start_1164665 (1)Procurorul adjunct din sectorul Buiucani al capitalei, Elena Neaga, trăieşte boiereşte. Familia Neaga deţine o casă de milioane în centrul oraşului Străşeni, construită în timp record. 

Procurorul nu se sfieşte să arate lumii întregi luxul în care locuieşte. Pe un site de socializare a postat peste 100 de poze cu averea la vedere.

În timp ce unii locuitori din Străşeni susţin că Elena Neaga s-a îmbogăţit destul de repede, după ce a devenit procuror, femeia spune că şi-a făcut averea timp de 15 ani în care a lucrat la o grădiniţă.

Casa familiei Neaga se vede de la o poştă, deoarece este cea mai luxoasă din cartier. Locuinţa cu trei nivele are o suprafaţă de peste 270 de metri pătraţi, iar curtea este amenajată cu statui din piatră.

Potrivit locuitorilor din zonă, soţii Neaga s-au mutat în Străşeni în urmă cu trei ani. Au ridicat casa în mai puţin de 12 luni. Procurorul se mândreşte cu locuinţa în care trăieşte.

O dovadă în acest sens sunt şi zecile de poze postate pe un site de socializare.

Din fotografii se vede mobila scumpă în dormitor, bucătărie, camera de oaspeţi şi baie. Elena Neaga a pozat şi pe patul conjugal… în lenjerie. În majoritatea fotografiilor apare cu bijuterii impunătoare din aur.

Locuitorii din Străşeni ştiu că Elena Neaga activează în procuratură, dar evită să vorbească despre familia ei.

În spatele camerelor de luat vederi, locuitorii din zonă au recunoscut că le este frică să vorbească. Oamenii se tem că-şi vor pune viaţa în pericol, dacă vor divulga anumite informaţii.

În spatele camerei de luat vederi oamenii ne-au povestit că Elena Neaga a lucrat educatoare în satul Scoreni, dar a ajuns procuror fiind ajutată de naşul ei de cununie, care la vremea respectivă era comisar în raionul Străşeni.

Ulterior, procurorul a început să câştige destul de bine. Pe lângă casa de milioane, familia se plimbă cu mai multe maşini.

De cealaltă parte, Elena Neaga susţine că s-a îmbogăţit pe vremea când activa ca educatoare şi directoare la grădiniţa din Scoreni.

Mai mult, periodic ar fi lucrat la la Moscova, în timp ce soţul ar fi câştigat bani în Spania şi Kazahstan.

Femeia se jură că nu a fost ajutată de rude să obţină un serviciu în Procuratură. Mai mult, procurorul susţine că familia s are doar o maşină şi că vine la serviciu cu microbuzul.

Potrivit declaraţiei de avere, Elena Neaga a câştigat în anul 2012 peste 82 de mii de lei din salariu şi aproape 800 de lei din activitatea didactică. În acelaşi an ea a primit gradul de clasificare înainte de termen, hotărâre semnată de fostul preşedinte al Consiliului Procurorilor, Iurie Garaba.

Ulterior, în vara anului 2013, Elena Neaga a documentat accidentul în care a fost implicat acelaşi Garaba. Totodată, ea a fost unul dintre membrii comisiei de alegeri în organele de autoadministrare a procurorilor.

Recent a primit şi una din cele mai înalte distincţii pe care o poate primi un procuror – Crucea „Pentru Merit”. Elena Neaga a fost transferată de la Străşeni în capitală, la scurt timp după ce de acelaşi transfer a beneficiat fostul şi actualul ei şef, Eduard Maşnic.

sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri